Akurat jeśli chodzi o obsługę petentów to w starostwie jest najlepsza ze wszystkich urzędów na terenie miasta. Wiem bo sprawdzałem. Ostatnio miałem przyjemność załatwiać sprawy we wszystkich po kolei i w starostwie działa to najlepiej. Tylko co niektórzy nie wiedzą, że mozna umówić się int lub tel na konkretna godzinę, no chyba że wolą marnować czas w kolejce.
A po co tak właściwie to ISO? MZK miało w 2006 roku, a obecny prezes zrezygnował z certyfikatu, zapewne dla oszczędności. UM ma certyfikat ISO, ale nie przekłada się to w jakiś specjalny sposób na jakość obsługi petentów.
ISO to furtka do nadużyć, bo firma robiąca wdrożenie i audyt bierze tyle, ile się jej podoba i ile Starostwo jest w stanie zapłacić - nie ma sztywnego cennika. Eurorenoma przynajmniej pisze otwarcie ile za kartkę papieru w ramce trzeba zapłacić.
Moje pytanie ma głęboki sens, bo co mnie obchodzi, którą ręką pani Krysia bierze do ręki segregator? Mam w nosie to, czy pani Krysia w trakcie przygotowania decyzji w sprawie Wapienników uśmiechała się oraz to, czy pan starosta był uśmiechnięty kiedy decyzję podpisywał. Jeśli ISO ma być tylko listkiem figowym, to znowu ktoś pomylił cele ze środkami i zmarnował publiczną kasę.
Mnie interesuje produkt finalny, a w tym wypadku decyzje wydawane przez starostę nie miały żadnej jakości.
A jakie nagrody dostali za to iso. ... :-)))) może niech sie pochwali pan Tamilla :-)))
ISO na pewno pomaga w organizacji. to co było wcześniej w tym starostwie, a co jest teraz to dzień do nocy. byłam tam 4 lata temu i w tamtym roku zarejestrować auto i byłam pozytywnie zszokowana.
popieram, w każdym urzędzie powinno coś takiego być przynamniej dbano by o uprzejmość w obsłudze klientów , tak jak jest to u mnie w banku. i nie kosztuje to tak wiele jak tu się pisze- u nas certyfikacja z audytami przez 3 lata ok 15 tyś. a porządkuje firmę jak się patrzy
Starostwo staje się coraz lepsze i to dobrze i nieważne co piszą tu malkontenci. Im nikt nie dogodzi
starosta zadowolony bo go chwalą, ale jak się należy to czemu nie :)
To niech starostwo poda tu kwotę w złotówkach, jak tak chce być chwalone - ile zapłacili, żeby móc się uśmiechać do interesantów!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!