Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Białymstoku odmówił 26-latce przeprowadzenia legalnej aborcji. Dyrektor placówki wydał oświadczenie, z którego wynika, że po wyroku Trybunału Konstytucyjnego, lekarze obawiają się nie tylko utraty prawa wykonywania zawodu, ale również odpowiedzialności karnej. "Jeszcze rok temu nasze stanowisko byłoby jednoznaczne" - podkreśla szpital w oświadczeniu.
W poniedziałek (6 grudnia) dyrektor Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Białymstoku dr hab. n. med. Jan Kochanowski wydał oświadczenie, w którym czytamy, że jeszcze rok temu stanowisko szpitala byłoby jednoznaczne. Rozstrzygnięcie Trybunału Konstytucyjnego z 27 stycznia 2021 roku, znacząco zawężając możliwość legalnego przerywania ciąży, nie wskazało - jak pisze dyrektor - "jednoznacznej interpretacji w sprawie prawnie dozwolonych warunków terminacji ciąży".
Strajk kobiet? No, no przepraszam ja nie widziałem tam żadnej kobiety.
Przed swoimi domami, na podwórku niech piszą i srają, a nie nw miejscach publicznych. Wandale, bydlątka.
"Poza tym sami zadeklarowali chęć posprzątania i wyczyszczenia płyty rynku oraz elewacji budynku."
A jednak sprzątały służby miejskie. Pozdrawiam.
Jestem ciekawy czy zostaną ukarani za te bazgroły i kto to miałby posprzątać ?Przecież to skandal tak niszczyć te
piękne płyty czy pryskać farbą po ścianach.
Jestem bardzo ciekaw czy osoby niszczące własność miasta i partii zostaną obciążone kosztami sprzątanie i grzywnami? To jedno pytanie, a drugie dlaczego policja nie zatrzymała tych osób na 48 godzin w areszcie? Trzecie pytanie czy ta manifestacja była zarejestrowana w U.M. i miała wymagane zgody? Czy prokuratury i sądy zajmą się tymi ludźmi zgodnie z prawem? Jak równość, to równość wobec prawa. Ten chłopak, co na ul. Farnej wyrażał swą miłość do klubu piłkarskiego był zawinięty do suki i będzie nękał z odpowiednich paragrafów? Czy nie? Ten tak, a tamci nie? Proszę o wyczerpujące wyjaśnienia służb i dziennikarzy. Pozdrawiam - Praworządność
Do Sz. Pani / Pana "nie wierzę"! Czy słyszałeś o czymś takim jak specjalizacje medyczne, lekarskie? Lekarz może mieć kilka specjalności. Teraz pytanie czy w szkole na lekcjach biologii uczyli Cię o etapach rozwoju człowieka? Z chwilą zapłodnienia czyli połączenia plemnika z jajem w macicy powstaje CZŁOWIEK i zaczyna się jego rozwój - zarodek, zygota, płód, a następnie noworodek, niemowlak, dziecko, młodzież, dorosły, starzec i na koniec NATURALNA ŚMIERĆ. Którekolwiek przerwanie tego rozwoju, oprócz naturalnej śmierci, jest MORDERSTWEM, ZABÓJSTWEM. Zabójstwo może być nieumyślne i zaplanowane, umyślne, dokonane z premedytacją. Czy tak proste rzeczy trudno pojąć i zrozumieć oraz wyciągnąć z nich wnioski. Trochę myślenia, trochę życzliwości, empatii i przed wszystkim MIŁOŚCI do własnego dziecka, jeszcze nienarodzonego, a już żyjącego.
Jak czytam te komentarze to robi mi się niedobrze. Wniosek nasuwa się sam, w Piotrkowie mieszkają chyba sami głupcy ,którzy nic nie rozumieją ,potrafią tylko stukać w klawiaturę. Przecież chodzi tylko o jedno ,kobieta to człowiek a nie pokrowiec na zarodek.
Lewak to bezproduktywna jednostka on tylko niszczy nic nie jest w stanie wytworzyć gdyż jest nieudacznikiem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!