metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mieszkańcy Piotrkowa Trybunalskiego ~Mieszkańcy Piotrkowa Trybunalskiego (Gość)04.07.2014 12:30

"mieszkaniec" napisał(a):
http://www.tvn24.pl/lodz,69/nie-ma-na-plakat-darmowych-zajec-dla-dzieci-nie-bedzie-nie-moga-miec-za-duzo-atrakcji,445982.html[/cytat]
Po obejrzeniu tego reportażu
WZYWAMY
Elżbietę Łągwę- Szelągowską
do złożenia z dniem dzisiejszym rezygnacji ze stanowiska dyrektora Miejskiego Ośrodka Kultury albo prezydenta Krzysztofa Chojniaka do odwołania jej z tej funkcji.
Obywatele m. Piotrkowa Trybunalskiego - wyborcy

70

pl ~pl (Gość)04.07.2014 14:17

"Al-Bundy" napisał(a):
Po przeczytaniu o jaką kwotę chodzi, zwyczajnie się uśmiałem.

Ależ tu nie brakuje 100 złotych na baner, tylko dobrej chemii pomiędzy Krzysztofem Chojniakiem a Jackiem Sokalskim. Przyjaciel obu - ksiądz dziekan proboszcz prałat Andrzej Chycki powinien wyjść z chrześcijańską inicjatywą pogodzenia obu panów... Dyrektorki to nawet trochę szkoda, bo ona jest tu tylko pionkiem w tej upokarzającej grze.

51

ja ~ja (Gość)04.07.2014 14:46

Nie musi być pionkiem. Nie musi być dyrektorem. Nie ma takiego obowiązku. Jak jej źle być pionkiem, to niech się zdymisjonuje. Granda, i tyle. Wcale jej nie szkoda, w myśl powiedzenia "Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało". No ja nie mogę, grupa krwi się zmienia normalnie. Uczesać by się chociaż mogła.

50

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)04.07.2014 17:21

"pl" napisał(a):
Ależ tu nie brakuje 100 złotych na baner, tylko dobrej chemii pomiędzy Krzysztofem Chojniakiem a Jackiem Sokalskim.

Ależ to od razu rzuca się w oczy. I to źle świadczy o Chojniaku, niestety. Polityk (czy urzędnik) powinien umieć oddzielić sprawy prywatne od służbowych. Prywatnie może się pan Chojniak nie lubić z panem Sokalskim, ale jeśli chodzi o dobro mieszkańców, to swoje animozje powinni odłożyć na bok i współpracować. Tu zresztą chodzi nie tylko o mieszkańców, ale i o samo miasto. Ta sytuacja została nagłośniona w mediach ogólnopolskich stawiając miasto w złym świetle. Jeśli prezydent zarzeka się, że "kocha Piotrków", to czemu przyczynia się do jego ośmieszania? On tak sam z siebie, czy ktoś mu tak doradza?
Bardzo nieładnie Panie Prezydencie, bardzo nieładnie....

"pl" napisał(a):
Dyrektorki to nawet trochę szkoda, bo ona jest tu tylko pionkiem w tej upokarzającej grze.

Jak dostała posadę w prezencie, to musi śpiewać, jak jej pryncypał zagra. Proste.
A cała sytuacja i śmieszna i przykra zarazem. W sumie wręcz żenująca...

Komentarz był edytowany przez autora: 04.07.2014 17:24

50

tutaj tutajranga04.07.2014 17:37

Al, czy ty świadomie, aby, użyłeś słowa: "polityk"?

40

P51 ~P51 (Gość)04.07.2014 18:07

"ja" napisał(a):
Uczesać by się chociaż mogła

Oraz pamiętać i nie przekręcać nazwisk przy swoich oficjalnych wystąpieniach ;-)

40

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)04.07.2014 18:27

Hmmm... Chyba w galimatiasie coś mi zjadło "-ier" i został "polityk". Pisząc myślałem, czy można się skutecznie ukryć w pomidorach, bo ja na jego miejscu chyba bym tak zrobił...
Wyobrażasz sobie taką informację:
"Policjanci przeszukując pomidory w celu odnalezienia ukrytych konopii, przypadkowo znaleźli czerwonego ze wstydu prezydenta."? ;)
Mimo wszystko liczę na to, że prezydent wreszcie zacznie się zachowywać poważnie i rozsądnie, adekwatnie do piastowanego urzędu... Reprezentuje miasto wraz z jego mieszkańcami, a nie tylko siebie, a to zobowiązuje.

40

tutaj tutajranga04.07.2014 20:03

Nie ma szans, Al. Jest takie powiedzenie: "Pies, który raz zasmakował ludzkiej krwi, będzie już zawsze kąsał".
"Policjanci przeszukując pomidory w celu odnalezienia ukrytych konopii, przypadkowo znaleźli czerwonego ze wstydu prezydenta."
A kto by to opublikował? Na razie nikt. Dopiero, kiedy prezydent da dupy tak, ze smród się rozejdzie szeroko - to tak. Póki co: K.CH. se siedzi na urzędzie i sabotuje mądrzejszych od siebie; typowe, zresztą.
Niemcy wygrali, smutno mi.

40

Piotrkowianin Piotrkowianinranga04.07.2014 22:41

"Al-Bundy" napisał(a):
Mimo wszystko liczę na to, że prezydent wreszcie zacznie się zachowywać poważnie i rozsądnie, adekwatnie do piastowanego urzędu... Reprezentuje miasto wraz z jego mieszkańcami, a nie tylko siebie, a to zobowiązuje.

O słodka naiwności! Skoro przez 7,5 roku na stolcu się tak nie zachowywał, to dlaczegóż miałby nagle zmienić swoje zachowanie? Umiesz liczyć - licz na siebie.

40

gnida ~gnida (Gość)04.07.2014 23:01

"E.-Jarszak" napisał(a):

Pani Elu, ostatnio widzieliśmy, na jakie wyżyny się Pani wspięła podczas rozmowy ze swoim panem - niestety nie jest to miejsce na takie "cuda". Proszę schłodzić czaszkę bugajską wodą - tym bardziej że to rzut beretem od Pani wspaniałej rezydencji (pewnie za ciężko zarobione pieniądze).

10

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat