Czy w tym mieście już wszyscy powariowali. To teraz placówka publiczna utrzymywana z podatków osób zarówno wierzących jak i niewierzących ma zastępować kościoły?
A może biblioteka ma za dużo personelu? Albo chce w ten sposób zwiększyć spadające czytelnictwo? No cóż trzeba być BMW, zrobić przysługę prezydentowi, który będzie miał okazję jechać do Rzymu i zawieźć księgę. Nie widzę szans, żeby to miasto wreszcie się otrząsnęło i przestało być zaściankowym grajdołem.
Skandal!
Zamiast krzewić oświatę i kulturę władze krzewią KULT JEDNOSTKI !!!
Pomyśleć - jeszcze parę lat temu wszyscy brzydzili się kultem jednostki. Kolejny raz okazuje się, że każde zboczenie jest ok. pod warunkiem, że służy nam, nie zaś naszym przeciwnikom (albo tylko rywalom).
A swoją drogą - każdy, kto się wpisze będzie traktowany jako przykładny obywatel, choćby niejedno miał za uszami. Wszyscy inni będą traktowani jak społeczne odpadki - nawet jeśli są porządnymi ludźmi.
Dawniej Synagoga teraz Biblioteka z zapędami katolickimi.Ale do rzeczy.Po wejściu na jej stronkę proponuję otworzyć zakładkę "historia".Przeczytać.Następnie poczytać o Synagodze ,chociażby w takiej Wilkipedii. Mnie się nic nie zgadza.No,prawie nic.
Przeczytałem artykuł,by się dowiedzieć,co się kryje za skrótem MBP.
A to biblioteka.
A mnie,głupiemu, kojarzy się z Ministerstwem Bezpieczeństwa Publicznego...
Żenada. Ten pomysł jest kompletnie bezsensowny, absurdalny i paranoiczny. Ale wcale mnie to nie dziwi: w tym prowincjonalnym grajdole takie idiotyzmy są na porządku dziennym. Cóż... historia pokazuje: katolicki zaduch bierze górę tam, gdzie niski stopień świadomości, wiedzy i oświecenia.
Władze miasta to mogą się wpisywać ,ale w dzień wolny od pracy!!.Polecam najbliższą sobotę/w niedzielę skatolicyzowana biblioteczka jest nieczynna/.W normalny dzień pracy to władze powinny się skupiać na poważniejszych tematach.Widocznie nie mają za dużo do roboty!
Trzeba odróżniać historię biblioteki od obiektu zabytkowego. Zresztą ja nie widzę nic zdrożnego w dialogu między dwoma kulturami. Kiedyś Piotrków był słynny z tego, że jednoczył, a nie dzielił...
Dialog kulturowy... dobre sobie. Na takie akcje są inne miejsca - kościoły. Biblioteka z założenia ma szerzyć oświatę, a nie szerzyć zabobonne myślenie rodem z ciemnogrodu.
Bzdury.Brak wzmiankowania o historii obiektu na stronach biblioteki to co najmniej nietakt.I o jakim dialogu ty piszesz? W trzech zdaniach trzy razy sobie zaprzeczasz.Litości
To jak to? Ja myślałem, że w niedzielę będzie tam normalnie odprawiana msza święta i będzie można składać te podpisy. Jeżeli tak nie będzie to bojkotuję tą akcję. Czyli wszystko po staremu. Biblioteka zbiera podpisy a kościół pieniądze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!