Zgadzam się. W Sulejowie myślą że tylko tam należy inwestować. Reszta gminy to już wieśniaki i tam nic nie trzeba robić.
Mam na myśli imprezy sportowe dla mieszkańców - brak, ew. 1 na pół roku...
Dlaczego nie ma imprez sportowych rangi chociażby wojewódzkiej???
Dlaczego sale stoją puste w weekendy???
Chyba najważniejszy jest W-F i sport młodzieży. Po południu z sal korzystają również różne grupy mieszkańców. O jakim innym wykorzystaniu sal myślisz?
Sale są, ale to nie sale tylko "kurniki". Nie posiadamy żadnej pełnowymiarowej sali w przeciwieństwie do innych gmin!!! Nie wiem czy jest sens budować 15 budynków niefunkcjonalnych - chyba lepiej zbudować połowę za porównywalne koszty, ale obiektów które posiadają chociaż średni standard sportowy. Poza tym w jaki sposób są wykorzystywane to obiekty??? W żaden?! - oprócz lekcji w-f i nocnych letnich imprez na Orliku, który jest w FATALNYM stanie.
Ludzie nie ufają już nikomu. To tragedia dla polskiego społeczeństwa. patologia goni patologię.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/serwisy/8024/1809791,bez-sciemniania-moje-obywatelskie-nieposluszenstwo,id,t.html
Nie zapominaj, że na wsiach też mieszkają LUDZIE i na szczęście jest ich więcej w tej Gminie niż w mieście. Demokracja jest wolą większości.
W Sulejowie już dawno były sale sportowe przy szkołach, teraz czas na tereny wiejskie. Myślę, że niedługo powstanie sala w Witowie.
WG SPOŁECZNIKA NAJLEPIEJ NIECH POWSTANĄ SUPERMARKETY I KAPITAL NIECH ODPŁYWA DO INNEGO KRAJU NO I LUDZIE BEDA ZADOWOLENI BO BĘDA MIELI NIEWOLNICZA PRACE ZA TYSIAKA A NASZ RODZIMY PRZEDSIEBIORCA PADNIE. A CO DO SUKCESOW WLADZY TO JESZCZE WC WYBUDOWALI NA TARGOWISKU A TE BOISKA ?? TO TAK MIESZKANIEC SULEJOWA BEDZIE JECHAL NA WIES W PILKE POGRAC. ZENADA
Można było zabezpieczyć interes gminy i jej mieszkańców odpowiednimi zapisami w umowie sprzedaży. To chyba normalne na całym świecie, ale czy w naszej gminie i pod rządami obecnej ekipy? Władza jest dla mieszkańców, a nie dla siebie.
Według twojej sposobu myślenia to inne gminy stosują jakąś partyzantkę ściągając na swoje tereny inwestorów. Natomiast nasza władza to ta najmądrzejsza i najbardziej prawa. Litości !!
Jeszcze raz powtarzam zostań przedsiębiorcą i zasmakuj tego chleba. Niewątpliwie łatwiej jest czerpać ze żródełka jakim jest budżet społeczeństwa. SPOŁECZNIKU I MIESZKAŃCU GMINY W JEDNYM z takimi poglądami i z takim nastawieniem władzy nic dziwnego, że nam mieszkańcom pod górkę.
Ja wiem co piszę. Państwo przedsiębiorcy boją się konkurencji i o to ten krzyk. Powtarzam muszą być sklepy wielkopowierzchniowe aby obniżyć ceny. Jak przedsiębiorcy lokalni tacy mądrzy to niech sami market otworzą, a nie każdy samemu. Wcale mi ich nie szkoda.
Jak można odebrać komuś własność. Pomyliły Ci się systemy
To jest kolejny slogan co znaczy , że władza ma "pozyskiwać". Masz kasę to inwestuj i nie oglądaj się na władze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!