metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
realnie ~realnie (Gość)11.04.2013 20:17

"mieszkaniec-gminy" napisał(a):
Lokalni przedsiębiorcy stali się zbyt pazerni.

Zostań przedsiębiorcą, albo zastanów się co piszesz.

00

realnie ~realnie (Gość)11.04.2013 20:12

"spolecznik" napisał(a):
ówczesne władze nie stworzyły dogodnych warunków

A jakie warunki stworzyła obecna władza ? Co ze słynną pralnią na Podklasztorzu ? Działka sprzedana, a gdzie pralnia, czy władza odebrała działkę ? Kogo ta władza, której tak bronisz pozyskała na tereny inwestycyjne? Społeczniku pracujesz SPOŁECZNIE w urzędzie, czy za pieniądze mieszkańców tej gminy ?

00

mieszkaniec gminy ~mieszkaniec gminy (Gość)11.04.2013 16:01

"R" napisał(a):
GDZIE SĄ CI INWESTORZY CZY PRZEDSIĘBIORCY? BO PRZECIEŻ TERAZNIEJSZA WŁADZA, KTÓRA OD PONAD 10 LAT SIE UTRZYMUJE STWORZYŁA DOGODNE WARUNKI... NO CHYBA ZE MOWIMY O MARKETACH TO SUPER NIE MA CO WSPANIAŁE MIEJSCE PRACY (A RACZEJ WYZYSKU)... SZCZEGÓLNIE ŻE ZABIERAJĄ LOKALNYM MIESZKANCOM PROWADZĄCYM DZIAŁALNOŚĆ HANDLOWĄ

Ma być taniej dla ludzi, ogółu mieszkańców a nie dobrze dla prowadzących działalność gospodarczą. Powinno być jeszcze kilka marketów, byłby większa konkurencja. Mam nadzieje, że wkrótce powstaną! Lokalni przedsiębiorcy stali się zbyt pazerni.

"R" napisał(a):
A JESLI CHODZI O TE WSPANIAŁE SALE I BOISKA TO MOWIMY TU O SALI WE WSI ŁĘCZNO I ORLIKU ( DO KTOREGO JEST WIECZNY BRAK DOSTEPU) I TO SĄ TE ARENY SPORTOWE .

Uzupełnię Twoja marną wiedzę. Do tego co wymieniłeś trzeba dodać:
1. Salę we Włodzimierzowie
2. 2 boiska w Uszczynie. Jedno dla szkoły, drugie dla mieszkańców wsi - oba z funduszy UE
3. Boisko wielofunkcyjne na osiedlu Podklasztorze - przy SP2
4. Boisko przy szkole w Klementynowie
Jak coś piszesz to pisz prawdę

00

społecznik ~społecznik (Gość)11.04.2013 11:31

"miki" napisał(a):
Czepiasz się słówek. Ale pamiętam jak dzisiejsza władza zarzucała Krystynie Koźlik upadek MBL-u

Pani Krystyna Koźlik wraz z Panią Prezes GS oraz ówczesne władze nie stworzyły dogodnych warunków dla MBL. Był pomysł oddania MBL za symboliczną złotówkę jakichkolwiek gruntów gminnych aby tylko mogli budować zakład i utrzymać zatrudnienie w Sulejowie, lecz władze nie podjęły tego tematu a powinny. Wtedy prawo pozwalało na takie działania.

00

radnibezradni ~radnibezradni (Gość)09.04.2013 23:06

Ta nasza władza nie ma pojecia o niczym nawet nie potrafią pozyskać kasy z UE by stworzyć cokolwiek dla mieszkanców a miała zatrzymać taką inwestycje??. Zero stworzonych miejsc pracy przez tyle lat ( chyba ze mowimy o nikomu niepotrzebnych urzędnikach aby napełnić koryto patrz na zdj.), zero rozwoju przedsiębiorczości, zero inwestowania w sport, zero zero zero to miasto to dziura woj łódzkiego. Dookoła gminy potrafiły wykorzystac dotacje no ale.... jakie władze takie miasto WSTYD Za co burmistrz, zastepca i reszta biorą naszą kase?????????

00

nie warto... ~nie warto... (Gość)08.04.2013 08:12

Proszę,nie zajmujcie się tym Panem-nie warto,szkoda czasu.To jest zwykły mąciciel.Tylko dlatego jest w Samorządzie,bo ulokował się w PiS.W przeciwnym razie nikt by o nim nie słyszał.Społeczeństwo nasze sulejowskie jest za opcją PiS,może to słusznie,ale nie za tym człowiekiem.Dajcie przykład,chć jeden,co ten Pan na przestrzeni kilkudziesięciu lat zrobił dla naszego regionu.Przed wyborami biega od domu do domu,obłudą aplikuje społeczeństwo.Póżniej znika,i tak przez cztery lata.Sam prywatnie za robotę się nie weżmie.Ciągle bezrobotny-na własne życzenie.Wiem,że to jest nieładne co o tym Panu piszę,ale nic o nim nie wiem pozytywnego.

00

społecznik ~społecznik (Gość)07.04.2013 20:03

"miki" napisał(a):
A że zaproszeń nie dostaje to na Sesje RM nie chodzi

Podobno kiedyś dostawał i nie przychodził więc przestali mu wysyłać.

00

miki ~miki (Gość)07.04.2013 18:08

"spolecznik" napisał(a):
Czepiał się spraw proceduralnych, obrażał na brak podpisu na zaproszeniu a w dyskusji merytorycznej głosu nie zabrał.

Jemu potrzebne jest specjalne zaproszenie. A że zaproszeń nie dostaje to na Sesje RM nie chodzi

00

społecznik ~społecznik (Gość)07.04.2013 11:16

"W.Ostrowski" napisał(a):
odpowiadam "społecznik"-Bardzo potrzebni nam są tacy jak ty, skontaktuj się z nami, proszę. Radnego z powiatu zostaw, nie możemy dzisiaj ujawnić kto i jak dużo dla nas mieszkańców zrobił,uwierz mi lista jest bardzo długa,a ja nie jestem najważniejszy.

Wojciechu jestem z Wami i wspieram Was jak mogę i potrafię. Nie chcę się na razie ujawniać się na forum publicznym, z przyczyn o, których dziś nie mogę mówić. Wiem również, że wiele osób pomaga Wam anonimowo. Pozdrawiam!
P.S. Może sposobem na Pana Pacha jest to co znalazł Radny Czerwiński? Brak wpisu lokalizacji działalności w Sulejowie.

00

W.Ostrowski ~W.Ostrowski (Gość)06.04.2013 23:04

odpowiadam "społecznik"-Bardzo potrzebni nam są tacy jak ty, skontaktuj się z nami, proszę. Radnego z powiatu zostaw, nie możemy dzisiaj ujawnić kto i jak dużo dla nas mieszkańców zrobił,uwierz mi lista jest bardzo długa,a ja nie jestem najważniejszy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat