metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)26.03.2011 23:07

"sierano90" napisał(a):
no kochane mobilki chyba trzeba bedzie zaczac jezdzic po tych dziurach i zanosic rachunki za naprawe samochodu do urzedu to moze kur...a mac wtedy sie tym zajmą;(((

Ale niektórzy już takie rachunki zanoszą! A powinni wszyscy.

00

+40 ~+40 (Gość)26.03.2011 23:18

Nadrabiam kilka km.obwodnicą i mam gdzieś już te objazdy na skróty.
A jak ktoś już wcześniej zauważył,ta trasa wytrzymała jest..z oczywistych względów.

00

kasiulek kasiulekranga26.03.2011 23:40

"P51" napisał(a):
Tak siedzę i myślę: a może by tak wnieść zbiorowe zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa polegającego na niewłaściwym przeprowadzeniu poprzednich modernizacji wspomnianych ulic...?Myślę,że każdy prokurator stanie po stronie poszkodowanych użytkowników dróg,czyli nas,obywateli miasta...?

[b]Wierzysz w cuda= bo ja nie.

00

kasiulek kasiulekranga26.03.2011 23:42

"kruszyna" napisał(a):
co oni chca od michałowskiej czy wschodniej niech sie przejada dmowskiego na odcinku od Piomy do Energetykow to dopiero jest przeżycie

a jechałeś tymi ulicami ostatnio?

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)26.03.2011 23:42

"Piotrkowianin" napisał(a):
Trzeba było iść na wybory i wybrać lepszego kandydata, niż Chojniak, który przed wyborami chlapnął ciemnemu ludowi po oczach asfaltem.

Na słowie "chlapnął" przez moment się skupię. Właśnie - odpowiednie dać rzeczy słowo - jak mawiał poeta.
Chlapnął - bo przecież położeniem asfaltu tego nazwać nie można nawet w przypływie dobrego humoru. Patrz: chlapnięta asfaltem ulica Wyzwolenia. Ulica Wyzwolenia, która wszakże jeszcze do najgorzej przejezdnych w Roku Pańskim 2010 nie należała. Ale została chlapnięta, żeby na parotysięcznym osiedlu wyborów nie mieć przechlapanych.
Chlapnięto zatem tym asfaltem na Wyzwolenia, za to zupełnie przechlapane mają kierowcy innych wielu ulic, na których auto zapada się po same osie.
Oj, czyż przypadkiem nie za dużo chlapnąłem?
Tak czy owak, przechlapane, a nawet - przerąbane!

Komentarz był edytowany przez autora: 26.03.2011 23:46

00

MZDiK z Byczyńskim do Europy ~MZDiK z Byczyńskim do Europy (Gość)27.03.2011 10:48

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Oj, czyż przypadkiem nie za dużo chlapnąłem?
Tak czy owak, przechlapane, a nawet - przerąbane!

Nie chlapnąłeś panie Piotrze, to prawda, Prawd. W całej Polsce jest podobnie jak również w Niemczech i Rosji.
Niemcy: http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/koniec-swiata-niemcy-narzekaja-na-dziurawe-drogi_129130.html
Rosja: http://www.smog.pl/wideo/39072/dziurawe_drogi_w_rosji/1/
Polska: http://auto.dziennik.pl/artykuly/324273,oto-najbardziej-dziurawe-drogi-w-polsce.html
Konstytucja RP: Art. 61. 1. Obywatel ma prawo do uzyskiwania informacji o działalności organów władzy publicznej oraz osób pełniących funkcje publiczne. Prawo to obejmuje również uzyskiwanie informacji o działalności organów samorządu gospodarczego i zawodowego a także innych osób oraz jednostek organizacyjnych w zakresie, w jakim wykonują one zadania władzy publicznej i gospodarują mieniem komunalnym lub majątkiem Skarbu Państwa.
Art. 203. 2. Najwyższa Izba Kontroli może kontrolować działalność organów samorządu terytorialnego, komunalnych osób prawnych i innych komunalnych jednostek organizacyjnych z punktu widzenia legalności, gospodarności i rzetelności.
Konstytucja daje nam wiele praw tylko Obywatele ich nie znają.

00

g..o nie drogi ~g..o nie drogi (Gość)27.03.2011 12:52

Jak nasze drogi maja byc dobre jak robi sie fuszerke to jak te drogi maja wytrzymac pare lat i lata na lacie !

00

klet ~klet (Gość)27.03.2011 17:36

Tutaj do poniższych komentarzy nasuwa mnie się tylko taki podkład muzyczny:

oraz coś dla pocieszenia oczu:

00

zet ~zet (Gość)27.03.2011 21:47

"+40" napisał(a):
A jak ktoś już wcześniej zauważył,ta trasa wytrzymała jest..z oczywistych względów.

no jets dobrze zrobiona bo nie robił jej PEUK czy inni fuszermeni po kosztach tylko Skanska.I ani obwodnica ani sulejowska nie wymaga zadnych remontów. a jak wiadoma firma zrobi w piotrkowie jakikolwiek asfalt to rok góra dwa i jest jak po bombardowaniu.

00

zet ~zet (Gość)27.03.2011 22:57

"klet" napisał(a):
[/cytat]bardzo
trafne :P
"klet" napisał(a):
[/cytat]w
piotrkowie chłopaki nawet 5 metrów by nie ujechali bo nogi połamane :P

00

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat