Wycinają duże drzewa które dają cień oraz tlen i zatrzymują kurz. W zamian nasadzają małe klony które nie spełniają tych wszystkich zalet co duże drzewa które również są ostoją dzikiego ptactwa które poluje na muchy, komary inne robactwo. Jeżeli wycina się duże drzewa gdzie przebywa ptactwo to ptaki które tam gniazdują przenoszą się na dachy bloków mieszkalnych.
betonowe chodniki, trawników coraz mniej. Idzie zima a zatem właściciele domków jednorodzinnych wyposażonych w kominki muszą się zaopatrzyć w opał bo piece węglowe powodują smog.
Prezydent Chojniak tnie co popadnie i gdzie popadnie. Gdzie podziała się zieleń ze starych fotografii?
Drzewa będą przeszkadzać w przyszłości w rozbudowie sieci 5G która to pośle was wszystkich do piasku....
Ciąć, wycinać co się da. Ja na miejscu władz miasta bym pozalewał jeszcze trawniki asfaltem, a krzaki zalał betonem. Będzie piękniej. Wszystko dla Piotrkowa.
Osiedle Słowackiego, dzisiaj w nocy ponownie szalała tleniona blondyna lejąc kwas na samochody .............. a osiedlowy beton śpi ..............
W naszym mieście coś takiego jak „pielęgnacja terenów zielonych” nie istnieje. Przynajmniej w formie przez nas oczekiwanej. I nie tylko u nas... Wszędzie wokół ze smutkiem obserwuję uschnięte nowe nasadzenia i trawniki „z rolki”, bo zapomniano o ich intensywniejszym nawadnianiu... To powinno być zadaniem odpowiednich firm i ludzi. Jest coś takiego u nas? Bo życie pokazuje, że chyba nie...
Nie, wycinać drzew !! Tylko jak przyjdzie silny wiatr i coś Pier.... na auto albo na coś innego to wtedy lepiej wycinać czy zostawić ??? Zostawić Bo przecież tak mówią dziadki tzw Polskie Sombrero drzewa same się lamia a późnej tylko telefony na Straż miejska ze gałęzie leza połamane... co za Chory kraj... :)
Azjaci już się na betonie przejechali. Idą grube miliardy dolarów żeby odbetonowac miasta. Jednym z pierwszych miast było tokio gdzie chłopaki zabetonowali sobie rzekę i za chwilę trzeba było ja odkrywać bo temperatura w mieście dramatycznie wzrosła. Chiny odkąd tereny pustynne zaczęły wchodzić im do miast zaczęły robić takie nasadzenia, że aż NASA zauważyła zmiany zalesienia z kosmosu. Kiedyś jednemu kitajcowi pokazałem nie uregulowana cześć Wisły w Warszawie to się prawie obsral z zachwytu i stwierdził, że w Seulu też takie coś powinno być. Dbajmy proszę państwa o to co nam zostało bo inni już się na tym przejechali i teraz robią wszystko żeby było chociaż jak u nas.
Ja proponuję miastu poprzycinanie suchych starych gałęzi drzew przy ulicy żwirki. Tam przy niewielkim wietrze gałęzie lecą prosto na pseudo chodnik i posesje mieszkańców!!!!!
Wycinanie drzew w naszym mieście to jakaś plaga. Proponuję pozwiedzać inne miasta w naszym kraju i zobaczyć, że tam gdzie jest dużo zadbanych pięknych drzew to wręcz uzdrowiska. Komu i dlaczego przeszkadzają drzewa, nie potrafię zrozumieć. Czy wolicie drodzy mieszkańcy tego miasta te smrody jakie wyjątkowo w tym roku nas prześladują?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!