Zapraszam na Dmowskiego/Żelazną/Górną/ Armii Krajowej gdzie w dzień przychodzą na skwer i biegają po osiedlu- wieczorami ganiają koty...
W październiku kilka razy widziałem lisa w okolicy ulic Bezlackiej, Emilii Plater, 9-ego Maja, ale od kilku tygodni już się nie pojawia.
Gdy był tu w komentarz pod artykułem w lutym tego roku o hasających lisach po ogródkach działkowych "Malwa " przy Wojska Polskiego to niektórzy poddawali w wątpliwość ten komentarz ,a okazuje się ,że człowiek pisał prawdę
Odniosę się do wypowiedzi Pana Pawła, cytuję(Człowiek wydziera zwierzętom coraz więcej terenów leśnych i łąkowych, stąd ich determinacja i szukanie miejsca w pobliskich miastach) człowiek a dokładnie to Lasy Państwowe ????, więc proszę mów?c dokładnie kto te lasy wycina
A to mi nowina. Dwa czy trzy lata temu na tym forum pisałem ,że na terenie PKP /przykładowe wejście od Czarnej / powstała nowa puszcza a tam od już biegały sobie sarenki ,lisy nawet bażanta tam widziano . W po kolejowych ruinach ,ale z dachem mieszkają "ludzie pierwotni". Oni też używając dawno odkrytego ognia powodują od czasu do czasu "lokalne pożary". Może wzorem naszych przodków .... wypalą też i tę puszczę .
Wyłączają światła w Piotrkowie to niedlugo żubry i łosie beda wyć na Krzywdzie.
A ludzie w Piotrkowie narzekają że naszego miasta nie odwiedzają goście, a tu proszę, jednak ktoś tu przywędrował
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!