No i co dziwią się? Sam byłem zmuszony opuścić to miasto za pracą. Praca w Piotrkowie jest za najniższą krajową. Dno i wodorosty. Znalazłem pracę na strefie w Radomsku w nowej firmie która produkuje pieluchy dada dla biedronki. Zarabiam w firmie netto 3500 zł jest różnica prawda? Mieszkania w Radomsku też tańsze a jak chcę przyjechać do pipkowa to samochodem jest rzut beretem. Jak zatrzymać i zwiększać zaludnienie miasta? Przede wszystkim praca praca praca i nie za najniższą krajową wtedy ludzie nie będą wyjeżdżać do lepiej zarządzanych miast. Jak jest praca jest pieniądz jest mieszkanie itd.Jak nie ma pracy albo robi się za najniższą krajową to człowiek dziadem jest i tyle. Zero perspektyw.
Też uciekłem z tego miasta . zarządzanie przez ostatnie 10 lat doprowadziło miasto do upadku . Główna ulica słowackiego to same parabanki i reklamy ,żeby pożyczać ,a podatki w Piotrkowie droższe niż w 4 razy większych miastach ....
Ilość mieszkańców maleje natomiast ilość urzędników rośnie!!! PARODIA, która nas wszystkich sporo kosztuje.
Ludzie ogarnijcie się. Nie miaszkam w Piotrkowie od kilkunastu lat ale regularnie tu przyjeżdżam do rodziny i widzę jak miasto "dziadzieje". Tu nic się nie dzieje. W knajpach siedzi głównie młodzież szkół średnich, na ul. Słowackiego na odcinku od Poczty do Rynku jest jakiś marazm. Lokale do wynajęcia. A ulice dochodzą ce do rynku? Dramat - pusto i głucho. Deptak kiedyś tetniący życiem dziś totalna senność. Nie wiem czemu tu taka nicość jest? Małomiasteczkowość? Czy to przez władzę miasta? Czemu NIKt nie zachęca inwestorów aby tu zainwestować?
No niemożliwe czyli nie pomogła mediateka i zawierzenie Matce Boskiej ?
To jest katastrofa,w Piotrkowie niema nic. Wyjechałem 20 lat temu, chciałbym wrócić do Piotrkowa ale nie do takiego! - jak ktoś napisał że miasto piękne ale puste że strach spacerować wieczorami.Dlatego osiedla się na wsi k/Piotrkowa. -Tomas.
A może byśmy się dowiedzieli w którym mieście przyrost wzrasta bo bym chciała być przy tym przyroście.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!