Ale co to będzie jak P.Dziemdziora wygra?Niektórym zniknie uśmiech z ust na 4 latka :)))
To, że okrzyk "Hańba! Hańba! Hańba!" skojarzyła Pani z niedawnymi wydarzeniami pod pałacem prezydenckim w Warszawie to świadczy o Pani bardzo młodym wieku, skoro tylko z tak nieodległym czasem wiąże Pani te słowa.
Ale Pani wypowiedź poraża czymś więcej. To tragedia, że zawołania tego nie wiąże Pani z innymi, bardzo różnymi dziejami w najnowszej i dawnej historii Polski, tylko z jakimś banałem z minionych wakacji. Dalej ani Pani wiedza ani Pani pamięć nie sięga.
A dlatego nic to Pani nie mówi więcej ponad to, co Pani wspomniała, gdyż nie zna Pani polskiej historii. I to jest dramat młodego człowieka, młodego pokolenia, Pani osobisty także.
Ten rozdzierający okrzyk protestu wpisał się na trwałe w polskie doświadczenia narodowe, a używany był zarówno w dobrych, jak i w złych celach.
Często z tym okrzykiem Polacy oddawali życie i przelewali krew za Ojczyznę.
Szkoda, młoda osobo, że skoro już Pani nieświadoma historii swego narodu jest, to jeszcze okazuje Pani pogardę, pisząc o ludziach prawych "ynteligencyja".
Ale tej pogardy was nauczono dlatego, że szacunku nie miał was kto nauczyć.
Stracone pokolenie, zmierzające do samozagłady, wybierające na prezydenta pięknego miasta członka Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, służebniczki Kremla a zarazem funkcjonariusza milicjanta Milicji Obywatelskiej. Po 21 latach od chwili przekazania do wolnej Polski insygniów władzy prezydenckiej.
Pani i podobni Pani nie kochacie Polski. Kochacie wszystko, co łatwe i pod ręką. Wartości? W internecie i w galeriach handlowo-rozrywkowych.
Niech Bóg ma Panią w swojej opiece!
Nie prosi mnie Pani o to, ale i proszę nie protestować, odmówię dzisiaj w intencji Pani i rówieśników Pani koronkę do Miłosierdzia Bożego, choć bez Radia Maryja.
Sama i do Pana Boga.
I co jednak waleriana nie pomogła. A czy stosowałeś może psychotropy ?.
Ja też to znam :A dano im, nie żeby ich zabijały, ale aby ich dręczyły przez pięć miesięcy, a udręczenie ich, aby było jako udręczenie od niedźwiadka, gdy człowieka ukąsi. Przetoż w one dni szukać będą ludzie śmierci, ale jej nie znajdą; i będą chcieli umrzeć, ale śmierć od nich uciecze.
A kształt onych szarańczy podobny był koniom zgotowanym do bitwy, a na głowach ich były jakoby korony podobne złotu, a twarze ich jako twarze ludzkie.
Sauron, tutaj i psychotropy nie pomogą...
Kolejny nawiedzony pseudopatriota formatu studenta Majewskiego...
---
Do kupno-sprzedaż:
Panie, Pan się pomódl za mądrość i rozsądek, niechaj te łaski spłyną na Pańskie strapione serce... O moją świadomość historyczną także się nie martw - prawdziwy Polaku - i nie wykorzystuj Pan tu na forum tych martyrologicznych formuł. Pan ich tu nie sprzedaż, a i ja ich od Pana nie kupię.
W samo sedno.
Stop komunie!
Z tego co pamiętam to ta kultura w PTB zaczęła kuleć właśnie od kiedy pojawił się pan Sokalski.Zatem nie sądzę,że by jego powrót coś tu zmienił,przynajmniej na lepsze.
Obecnie Pan Sokalski startuje z Platformy. Dla niego propozycja hasła wyborczego- Lewica zrobiła swoje lewica może odejść
Czy ktoś wie dlaczego Marek Mazur nie startuje jako członek PSL ? Czyżby wstydził się tego? BO nawet w swoich materiałach wyborczych nic o przygodzie z PSL nie przedstawia?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!