metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Lesina23 Lesina23ranga15.08.2014 09:35

Czy kogoś to dziwi??? Skoro lekarze biorą łapówki od pacjentów żeby ich leczyli, to czemu mają nie robić wałków w NFZ

91

broda ~broda (Gość)15.08.2014 09:56

Założenie konta w ZIP - https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/user/secure/open@default?wframe=_top&secpath=https1G0v0vzip0unfz0ugov0upl0vap0tportal0vuser0vmenu0vopen1Minfo1Lview1J0w0w0x - jest bardzo proste. Zakładajcie i sprawdzajcie czy ktoś Was nie oszukuje. Przy okazji dowiecie się ile płacicie miesięcznie, rocznie na służbę zdrowia.

50

sklave sklaveranga15.08.2014 11:55

Kolejna medialna nagonka bo Arłukowicz chce wykazać się przed premierem.
Czy w tym wszystkim nie chodzi oto by każdy lekarz zatrudnił sekretarkę a najlepiej asystentkę takiego szpiega. Na całym świecie lekarze zajmują się leczeniem tylko w Polsce lekarze zostali zasypani stosami papierów do wypełniania. Ten czy ta eWUś i konto w ZIP to totalna porażka. Pracujesz składki odprowadzone, zaksięgowane a okazuje się że brak jest ubezpieczenia. Jak wprowadzają dane tak je później system czyta. Tak wygląda wizyta u lekarza, foto na stronie: http://sklave.manifo.com/polityka

41

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.08.2014 21:30

Dalej śmiejcie się z Korwina, a w wyborach wybierajcie "mniejsze zło" spośród PO, PiS, SLD czy PSL. I liczcie naiwnie na to, że się poprawi. Naprawdę nie widzicie, że ten system jest przegniły do cna? Że afera goni aferę, że wałek pogania wałek, a władza wszystkich dyma równo? Jakich dowodów jeszcze trzeba, by zmienić tok myślenia ciemnej masy wyborczej?
Zlikwidować Ministerstwo Zdrowia, zlikwidować NFZ, a następnie całą państwową służbę zdrowia. I wszystko wróci do normy. Znikną łapówki dla lekarzy, znikną przekręty na refundacjach leków, zaś recepta będzie tylko informacją, aby pacjent kupił właściwe medykamenty, a nie dokumentem umożliwiającym zakup leków! Ceny ustali rynek, znikną wielomiesięczne a nawet wieloletnie kolejki, lekarze zaczną traktować pacjentów jak klientów, a nie jak zło konieczne. Proste jak konstrukcja cepa, a mimo to opór przeciwko takiemu rozwiązaniu w społeczeństwie niebywały! Dziś i chorzy i zdrowi płacą nie tylko lekarzom, ale tysiącom urzędasów, opłacają poza tym wszystkie wałki i przekręty! A firmy farmaceutyczne pasą ministerialne biurwy tłustymi łapówkami, by ich specyfiki trafiły na listę leków refundowanych, dzięki czemu ich cena rośnie kilkakrotnie!
Albo zacznijcie myśleć, albo szykujcie swoje portfele na dalsze nicowanie, a dupy na dalsze dymanie. Nie-rząd ma mnóstwo nowych pomysłów i duże doświadczenie w dymaniu ciemnej masy wyborczej...

Cytuję:
Wziernikowanie pochwy u... mężczyzny. USG moszny u... kobiety. Takie rzeczy tylko w NFZ-cie.

Kolejny krok w kierunku równouprawnienia? ;)

"broda" napisał(a):
Zakładajcie i sprawdzajcie czy ktoś Was nie oszukuje.

Kpiny sobie robisz? A jaki mamy wpływ na to, co dzieje się z naszymi składkami, które zabierają nam pod przymusem? Ja mam dbać o to, żeby jeden rządowy złodziej nie dymał innego rządowego złodzieja? Bo na to, żeby mnie nie dymali wpływu nie mam - durna większość mi taki los zafundowała.

Komentarz był edytowany przez autora: 15.08.2014 21:32

24

tutaj tutajranga15.08.2014 21:35

Al, żeby się, nie daj bóg, nie okazało,że "rynek" ustalił cenę cytostatyka dla Ciebie na osiemset tysięcy dolarów za dawkę, a dawek potrzebujesz osiemnastu, żeby żyć.

22

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.08.2014 21:54

"tutaj" napisał(a):
Al, żeby się, nie daj bóg, nie okazało,że "rynek" ustalił cenę cytostatyka dla Ciebie na osiemset tysięcy dolarów za dawkę, a dawek potrzebujesz osiemnastu, żeby żyć.

Przy w pełni wolnej konkurencji ceny spadają, a nie rosną. W pełni wolna konkurencja jest wtedy, gdy mamy normalny kapitalizm, a nie kapitalizm kompradorski, jak obecnie. Obecnie wielkie koncerny poprzez wpływ na polityków "robią" prawo pod siebie, co uniemożliwia wejście na rynek nowym podmiotom. Dzięki temu mogą kontrolować rynek i dyktować ceny. Korwin chce, by nie istnieli urzędnicy, którzy mogliby "coś załatwić" komukolwiek. Czyli chce kapitalizmu normalnego i w pełni wolnej konkurencji. Do tego przywrócenia dawnego prawa patentowego - patent byłby ważny przez siedem lat z możliwością przedłużenia go za opłatą najwyżej do lat jedenastu. Obecne prawo patentowe jest kuriozalne i przyczynia się do drożyzny. A tak na marginesie, wiedziałaś, że USA ma patent na... wirusa Ebola? I oni tym wirusem mogą zrobić znacznie więcej, niż my mogliśmy zrobić słomianym misiem...

22

tutaj tutajranga15.08.2014 22:02

Wiem, że to wszystko się kupy-dupy nie trzyma. Ale, proszę, nie mów mi, że anarchia uzdrowi cokolwiek.
Ludzie JKM są takimi samymi ludźmi, jak ci obecnie. I zanim JKM by się zorientował, zostałby wydymany razem z nami.

23

tutaj tutajranga15.08.2014 22:06

Ps: A co mi Ameryka zrobi za pomocą eboli, czego ja bym nie mogła zrobić Ameryce?
Gówno mnie obchodzi, ze ma patent. Patent: jak to ładnie brzmi. Bardziej bym się bała papryczek hinduskich.

21

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.08.2014 22:20

"tutaj" napisał(a):
Ale, proszę, nie mów mi, że anarchia uzdrowi cokolwiek.

Jaka znowu anarchia? JKM nie jest anarchistą, ani nigdy nie powiedział, że chciałby w Polsce anarchii.
On jest monarchistą. Monarchia to stabilność i dalekowzroczność w sprawowaniu rządów i polityce. W przeciwieństwie do demokracji, czyli parady obietnic w systemie "od wyborów do wyborów". Jednak mówi wprost, że obecnie nie ma możliwości przywrócenia w Polsce monarchii. Ale widzi możliwość wprowadzenia republiki, czyli państwa, gdzie realizowane jest prawo, a nie wola ludu. Nawet dyktatura jest lepsza od demokracji - tak twierdzi JKM i ja w pełni się z nim zgadzam. Dyktator może być dobry lub zły; większość jest zawsze głupia. A mądry dyktator z wizją byłby gwarantem silnego i stabilnego państwa. Podkreślam: mądry, rozsądny, odpowiedzialny i z wizją. Więc proszę mi tu nie wyskakiwać ze Stalinem, Hitlerem, Mao czy Potem. Bo to są przykłady złych dyktatorów - mieli chore wizje...
Nie myl więcej wolności gospodarczej z anarchią. Istnienie silnej armii i sprawnej policji ze sprawnym wymiarem sprawiedliwości to "żelazny" element programu wyborczego KNP. Więc gdzie miejsce na anarchię?

23

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.08.2014 22:35

"tutaj" napisał(a):
A co mi Ameryka zrobi za pomocą eboli, czego ja bym nie mogła zrobić Ameryce?
Gówno mnie obchodzi, ze ma patent. Patent: jak to ładnie brzmi.

A widzisz, za tym patentem idą pewne konkretne następstwa. Otóż ośrodki badawcze w innych krajach nie mogą opracowywać leków ani szczepionek, gdyż naruszyłyby prawo patentowe. Dlatego ewentualne lekarstwo czy skuteczne szczepionki zostaną (a może już zostały?) opracowane przez konkretną amerykańską firmę. I ta firma będzie dyktować warunki dystrybucji i cenę. Na przykład coś w ten deseń:

"tutaj" napisał(a):
osiemset tysięcy dolarów za dawkę, a dawek potrzebujesz osiemnastu, żeby żyć.

Taki monopol może spowodować, że przeżyją jedynie ci, którzy będą mieli przeżyć, a zbędne elementy (biedota) nie przeżyje. Rozprzestrzenienie wirusa może być zabiegiem w pełni kontrolowanym. Jeśli ktoś pojęcie masowego ludobójstwa kojarzy wyłącznie z holokaustem z czasów II wojny światowej, to albo jest głupi, albo bardzo naiwny. Historia kołem się toczy - rozwiązania z czasów minionych mogą być "pieśnią przyszłości", jedynie forma może być nieco inna; bardziej drastyczna i na większą skalę, znaczy się...

22

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat