Teraz mają pretensje że mają za dużo pacjentów i za mało czasu?? A KTO blokuje dostęp do zawodu dla młodych lekarzy i dla lekarzy z zagranicy?? Sami lekarze! Po to by była jak najmniejsza konkurencja i jak najwięcej kasy do zgarnięcia. A kto w państwowej przychodzi traktuje ludzi jak śmieci, a jak się zapłaci to wtedy jest o niebo lepiej? Sami lekarze!
Od dawna powtarzam: księża, lekarze, prawnicy i politycy to święte krowy które opływają w luksusy pasożytując na reszcie społeczeństwa! Sa tylko nieliczne wyjątki!
Ciekawe gdzie leczysz sie,jesli nie szanujesz czlowieka,ktory moze uratowac Ci zycie.
Tak z ciekawości spojrzałem na mój ostatni pasek z pracy,składki chorobowe 248.05zł.Mnożąc to razy 12miesięcy razy 6lat wychodzi ponad 17800zł,u lekarza byłem 3 razy w ciągu 6lat...czyli za jedną moją wizytę wychodzi 5933zł.A idąc do apteki zawsze 100% za leki.Gdzie reszta kasy z mojej krwawicy??
Wiesiek, jak zachorujesz, to pamiętaj, żeby do centrów logistycznych się udać. Tam cię wyleczą. Po co ci fachowiec, który kształcił się wiele lat.
Większość społeczeństwa ma na ten temat wiedzę taką, jaką podają media i Pan minister, a więc władza pierwsza, czwarta czy któraś tam. Jeżeli ktoś wierzy w to co mówią, to gratuluję. Ostatnie afery nic ludzi nie nauczyły... od razu zaznaczam, że też nie do końca popieram zamykanie przychodni no i lekarz, lekarzowi nie równy, ale prawda jest taka, że kontrakty są mocno niedoszacowane. Dlaczego są kolejki? ...bo są limity, a nikt nie będzie robił nadwykonań jak wie, że mu za to nie zapłaci NFZ. Lekarze nie walczą o pieniądze dla siebie lecz na zabezpieczenie świadczeń, które narzuca im MZ i NFZ. Wprowadzanie radykalnych zmian w pośpiechu i pisanie ustaw na kolanie bez odpowiedniego zaplecza finansowego sprawia, że nasza służba zdrowia wygląda tak ja wygląda. W telewizji to lekarze i przychodnie są złe, bo nie przyjmują, bo limit wyczerpany, bo trzeba długo czekać itd., ale zastanówcie się kto ustala zasady, lekarze czy...? no właśnie. Nie dajcie się manipulować!
A wypowiadajcie sobie te umowy. Ja już tej poradni dziękuję i w najbliższym czasie wypisuje się z niej.
Jakoś i przed tymi zmianami miałam wrażenie, że szanowny lekarz olewa mnie i moje problemy zdrowotne. No, a jeżeli pani Marysia czy Stasia przychodzą na wizytę na ploteczki, to nie dziwota, że zajmuje to 30 minut.
Lekarzy pokazanych na zdjęciach bojkotujemy!-fakt ten przekazujemy znajomym.Może zmienią zdanie jak dostaną po kieszeni-wspierajmy młodych i mądrych lekarzy lecz uważajmy na karierowiczów.!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!