Szkoda, że jakość nie idzie z ilością? O co oni składali te interpelacje? O możliwość grillowania czy o cmentarz dla piesków?
Jak przez całe życie na fizyczną pracę tylko patrzył to pewnie, że w formie jest.
Mała uwaga ws informacji zamieszczonej powyżej. Interpelacje są policzalne, wobec tego nie piszemy "ilość" lecz liczba interpelacji, podobnie jak liczba radnych, liczba posłów, liczba oddanych głosów, a nie "ilość", proszę wejrzeć łaskawie do Słownika Poprawnej Polszczyzny - to taka subtelna polonistyczna uwaga do Redaktora powyższej informacji
A oni tak sami z siebie? Bez dublerów? Młody partyjniak idzie w dobre ślady, może jeszcze pOsłem zostanie jak arturek da.
Praktycznie cała część artykułu została skopiowana z tego bloga.
http://sebastianszustak.blogspot.com/2014/03/aktywnosc-radnych.html
Jeżeli będzie inaczej niż we fragmencie poniższej interpelacji z dnia 20.02.2014 r. to nie będę składał:
" W dniu dzisiejszym mija 15 miesięcy jak złożyłem pierwszą interpelację
pt.”stan infrastruktury na ulicy Energetyków”. Jakie „działania” były podejmowane
opisałem w interpelacjach z dnia 20.11.2013 r. i 20.01.2014 r. / kopie w załączeniu/
Zjawiska atmosferyczne jakie miały miejsce w pierwszej dekadzie lutego w postaci śniegu, zamarzającego zastoju wody i odwilż powodowały dalszą degradację tego terenu i utrudnienia dla uczestników ruchu drogowego. / patrz zdjęcia /
Mojemu ulubionemu radnemu, Rafałowi Cz., widać nie starcza czasu na takie bzdury jak interpelacje... Ja też bym go nie miał, w końcu trzeba poświęcać go na liczenie pieniędzy (dieta radnego, pensja dyrektora szkoły), pracę w partii, działalność w spółdzieli. Jak ktoś jest "specjalistą" od wszystkiego - to od niczego. Karierowicz z małego miasta...
No i co z tego? Lepszy taki co pracuje niż ten co siedzi bierze dietę radnego i nic nie robi w interesie mieszkańców. Duże problemy biorą się z drobnych a niekiedy błahych spraw.
229 * 23 = 5267 interpelacji.
Wybrać samych emerytów. Będzie ok!!!!?????
Inne sprawy załatwimy później, jak emeryci odejdą z rady miasta i przestaną brać miejską (naszą) kasę.
radni pro-prezydenccy nie są od zadawania pytan, tylko od podnoszenia ręki w głosowaniu
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!