To jest dopiero chore, jednym się daje po 500 zł , gdzie nie ma takiej potrzeby, a dzieciom niepełnosprawnym zabiera, żal
A ile jest tych dzieci, bo może ze szwagrem sprinterem byźmy zawieźli?
Rodzice niech się powołana na ustawę o systemie oświaty.Jest tam zapis,że albo miasto płaci rodzicom za dowóz,albo organizuje we własnym zakresie (chyba art.17)
Dla niepełnosprawnych dzieci pieniędzy nie ma ,ale na kościoły to już są .A może proboszczowie zrobili by zrzutkę na dowóz tych dzieci na zajęcia. W Piotrkowie mamy nadmiar kościołów i gdyby tak niedzielne ofiarne tace przeznaczyć na pokrycie kosztów dowozu. Jestem za.
Ale oni maja po 1200 zl a niektorzy pracuja caly miesiac za ta stawke i musza utrzymac cale rodziny
Gość 123 niech pan/pani weźmie te 1200 zł i zamieni się miejscami z nami, rodzicami dzieci niepełnosprawnych....kto nie wie, nie rozumie to niech się nie wypowiada bo aż wstyd to czytać....
MIasto powinno zafundować dowozy dla dzieci z PIOTRKOWA . reszta Państwa ma problem i swoje gminy. Nie może być tak że pojedzie bus do Przygłowa a Miasto Piotrków za to płaci
p.s Ciekawe czy Fara znowu dostanie 80.000 zł na renowację czegoś..
Wizerunkowy strzał w łeb Chojniaka. Nie chcą dowozić dzieci, które mają wodogłowie, autyzm i poruszają się na wózkach inwalidzkich, bo Szansa to placówka niepubliczna. I tutaj się mylą. W sytuacjach tak ciężko chorych dzieci ustawa o oświacie zobowiązuje samorząd do dowożenia tych biednych dzieciaków, zapewnienia im podczas transportu opieki i do odbioru. Rodziny jeśli wytoczą proces gminie Piotrków, to wygrają ciężkie pieniądze w 5 minut. A teraz rozleje się temat po całym kraju.
Jestem ciocia dziewczynki uczeszczajacej do SZANSY wiem ile trudu wkładają jej rodzice w codzienne jej wychowanie. Czy 1200 zł na takie dziecko to dużo? To kropla w morzu pogrzeb takiego dziecka. Jest mądra i sliczna dziewczynką uwielbiam tą małą gadule... Ale jak słyszę że ona chcę chodzić jeździć na rowerku czy biegać to serce mi pęka. Jeśli ktoś w życiu nie doświadczył tego niech się nie wypowiada, albo zamieni się miejscami z rodzicami chorych dzieci... taki bus jest potrzebny i bardzo ułatwia rodzica i niepelnosprawnym dziecia życie... pozdrawiam Wszystkich którzy w ten sposób myślą...żałosne
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!