Ja mam gdzieś rok szkolny. Obawiam się jedynie tego, że będzie jeszcze głupiej, niż jest. A czytając wypowiedzi szkolnych dyrektorów i reszty odpowiedzialnych za ten cyrk wnioskuję, że niestety, ale będzie głupiej. Jak minister zaproponuje, by dzieci w szkole nosiły na głowach wiaderka, to dyrektorzy pewnie temu przyklasną. Taki to mamy poziom kadry w szkołach.
Miałam, przeszłam i zaliczyłam miesiąc wolnego. Zero objawów. Bajka
Jeśli otworzą szkoły to daje max miesiąc jak będą zamykać. W Niemczech po 3 dniach pojawiły się problemy i jak słyszę zamykają klasy. Teraz liczba zakażeń dochodzi do 1000 a co będzie jak ludzie wrócą z wakacji.
W marcu przy 200-300 zakażeniach dziennie dzieci przeszły na kilka miesięcy na zdalne nauczanie, a teraz gdy sięgamy 1000 a będzie jeszcze więcej - to posyłamy dzieci do szkół. Gdzie tu logika? Koronawirus już nie jest straszny? Dzieci mogą nie zachorować, ale mogą roznosić wirusa. Co w takim przypadku, gdy dzieci mieszkają z dziadkami? Ryzyko ich zachorowania jest ogromne. Dzieci spędzają w szkole niemal pół dnia oddychając tym samym powietrzem co inni i dotykając tych samych rzeczy - klamki, biurka, krzesła i poręcze. Jak szkoły chcą zminimalizować ryzyko zakażenia? Przecież nikt nie będzie co przerwa latał po szkole i dezynfekował wszystkiego, a dzieciom nie wolno dotykać chemikaliów. Kilka godzin dziennie mają siedzieć w rękawiczkach i maseczkach? W niektórych sp w Piotrkowie nauczyciele koniecznie chcą by dzieci wróciły do szkoły, bo nauczanie indywidualne tam się nie sprawdziło. Niektórych nauczycieli komputer gryzie. Na ich decyzji spocznie teraz ryzyko zarażeń naszych dzieci.
W Moszczenicy gimnazjium zamknięte.Dzieci w podstawówce będą się ściskać w ciasnych klasach.
Pan Wójt postawił na swoim.
Zlikwidować obowiązek nauki! Cały czas dzieci i młodzież będą mieć wolne. A wiadomo, że niewykształconym narodem lepiej się manipuluje i rządzi!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!