Moim zdaniem reorganizacja targowiska jest potrzebna i to nie od dziś. Argument, że w tej formie funkcjonuje od dawna jest żaden.To może się na konie przesiądziemy bo od zawsze ludzie tak robili. Ktoś kto przyjeżdża sobie 2 razy w tygodniu na zakupy nie widzi problemu i nigdy nie zobaczy. Nie można zaparkować auta od poniedziałku popołudnia bo wszyscy ustawiają się tak żeby nie musieć rano przed 6 rano dymać przeparkować auto spod zakazu.Wyjazd z mieszka czy innych ulic to dramat.Kupcy ustawiają swoje auta wbrew obowiązującym znakom ,bez zachowania odległości od pasów,skrzyżowań,wyjazdów itp. Pomijam oddawanie moczu pod blokami,klatkami,śmietnikami. Czasy się zmieniają i trzeba wziąć pod uwagę fakt,że ludzi mieszka tutaj coraz więcej,są to ludzie coraz młodsi, mobilni i bez restrukturyzacji targowiska na dłuższą metę się nie obędzie. Druga sprawa.władze dały ciała,nie pierwszy raz z resztą, sprzedając hale targową zamiast przystosować ją dla kupców. Teraz mamy 125 Biedronkę i jest kupa...Podobnie było ze stadionem Piotrkowi. Sprzedać super obiekt sportowy i pozwolić go zaorać.Psychoza.. Można było inaczej? Owszem,ale cytując klasyka trzeba mieć k..wa mózg a nie pie....lony styropian ... Pozro
Nigdy nie było takiej sytuacji aby służby ratunkowe miały problem z wjazdem....bezczelne klamstwo
Cóż takiego się stało, że nagle po 14 latach potrzebne są takie drastyczne zmiany na hali targowej i to jeszcze w takim trudnym okresie ?? Wcześniej prezydent nie widział problemu, czy mamy to traktować jako zaniedbanie i niegospodarność ?
Na razie wychodzi na to, że prezydent potrzebował 14 lat żeby zrozumieć jeden z problemów mieszkańców, a rozwiązując go generuje kolejne problemy innej grupie ...
Reorganizacja owszem jest potrzebna ale moim zdaniem pod kątem dyscypliny kupców. Po to są wyznaczane stanowiska do handlu aby ich nie przekraczać. A co drugi stragan rozstawiony jest poza linią wyznaczającą miejsce. A po drugie przez megafon ogłasza się żeby kupcy sprzątali po sobie czego nie robią. Należy założyć monitoring miejski i konsekwentnie karać bałaganiarzy. Gdyby jeden, drugi, trzeci zostali pozbawieni rezerwacji na kolejny miesiąc czy dwa to nauczyli by się sprzątać. A przecież po nr miejsc handlowych Zarząd Dróg jest wstanie namierzyć kto rezerwuje dane miejsce. Poza tym można by było zidentyfikować takiego kupca po numerze rejestracyjnym pojazdu. No ale to jest za dużo roboty bo łatwiej jest zlikwidować.
Mój stragan jest lepszy niż twój
ty sprzedajesz buty, więc o pracę się bój
ja sprzedaję ziemniaki
więc stragan zostanie mój
bo mój stragan
jest lepszy niż twój...
Komu odprowadzenie podatek a gdzie kasy jak tak drogo stac w Piotrkowie jest lokali full wolnych po co narzekać każdy niech nie marzenie nie moknie działalność można ciągnąć dalej nikt nie odbiera chleba każdy musi podejmować decyzje jak tu źle mało zarabiam idę gdzie indziej nie tylko kupcy
Te urzedasy pluja nam wszystkim w twarz. Mi wam i im. Tak wygladaja wlodarze P. T. Zeby przed drzwiami urzędu miasta stał największy obdartus to ich psim obowiązek jest go wpuścić iwysluchac. Jutro ty będziesz tam stal i tez nikt ci nie pomoże. Wstyd.
Dlaczego targowisko, a właściwie bazar musi być właśnie na ul. Targowej i tylko tam? Dlaczego nie można go przenieść na obrzeża miasta jak 100 lat temu? Przecież NIKT wówczas nie straci pracy, a wokół hali zostanie tylko targ spożywczy. Komu to przeszkadza???
Chce mi pan Szokalski powiedziec ze pojazd uprzywilejowany typu straz czy karetka nie moga wjechac? Wjazd
od strony przedszkola ma ponad 6 metrów. Bzdury opowiadasz pan. Wjezdzam tam bez problemu. Tym bardziej ze jest drugi dojazd od ulicy czarnej. Spychologia tematu i wykorzystywanie mieszkańców do własnych celów. Oby rada miasta miala wiecej rozumu.
1mln złotych co to jest dla Piotrkowa? Kredyt się weźmie. Ptak zarobiczyli Dmoowskiego. Dzięki chojniak
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!