A kto robi wywiady środowiskowe?W naszym kręgu sąsiedzi korzystają z MOPS ale nikt z opieki nie był na wywiadzie u któregokolwiek sąsiada aby zapytać jak się danej rodzinie żyje(a żyją całkiem nieźle)i pieniążki biorą i o co tu chodzi?Dzielą się z kimś z MOPS-u?Potrzebujący naprawdę nie do
stanie lub dostanie na cukierka.
Jeśli Twoim sąsiadom byłoby dobrze,to na pewno nie korzystali by z pomocy MOPR.
dlaczego w pierwszej kolejności dostają alkoholicy? meldują się w domu dla bezdomnych bo nie mają za co żyć i biorą kasę a tak naprawdę to mają mieszkania i nikt tego nie sprawdza. Jak dostana pieniądze to nie nocują w noclegowni bo piją a nietrzeźwych nie przyjmują do noclegowni a jak się skończą pieniążki i nie mają za co pić to wracają z podtulonym ogonkiem i noclegownia przyjmuje ich bo oni sa biedni. Jak zgłasza się tą sprawę do MOPS-u to nic z tym nie robią. Dlaczego nie dadzą tych pieniędzy np. na obiady dla dzieci w szkołach tych biednych dzieci którzy muszą o wszystko prosić.
Właśnie jest tak że alkoholicy dostają zasiłki bez żadnego ale. a jak przychodzi rodzina której powineła się noga np. Po utracie pracy lub z innych przyczyn życiowych nie mają z czego żyć MOPR robi więcej zamieszania niż to warte.... "a co?, a jak?, a dlaczego tak?" I jeszcze mają czelność mówić, że robi się wszystko żeby WYŁUDZIC ! pieniądze od Państwa i że opiekun robi łaskę, że da bo to z jego podatków idzie.... Miałam taką sytuację że opiekun wyskoczył do mnie z takimi słowami... Więc jak dla mnie w Piotrkowskiej opiece społecznej jest jeden wielki burdel..... Więc wolę tam nie chodzić i się nie "prosić" o pomoc, mimo że nie mam za ciekawej sytuacji....
BEZ KOMENTARZA... oni taką łaskę robią i tacy są niemili, jak by ze swojej kieszeni dawali! w dodatku powinna obowiązywać ich jakaś tajemnica kto i ile bierze a te głupie baby chodzą i kłapią naokoło nawet się nie zastanowią do kogo. (jeden z gminnych ośrodków pomocy społecznej)
P.S. Powinny być tam zatrudnione młode, WYKSZTAŁCONE osoby, które będą poważnie rozpatrywać każdy wniosek a nie stare dewoty BEZ WYKSZTAŁCENIA co (mam wrażenie ) że z cudzego nieszczęścia się cieszą jak hiena z padliny.
Juz nie przesadzajcie. Tak naprawde narzekaja ci co tam stoja. nie dosc ze dostana jakis grosz to zle im ze w kolejce musza stac. Uwazam ze kazdy powinien sie cieszyc z tego co dostanie (niewazne ile). A ci co narzekaja uwazaja ze im tylko dawac i nic nie sprawdzac itp. nie ma nic darmo.albo bierz sie do roboty albo siedz cicho i tancz jak ci kaza.
do piotrkowianka 2 chyba nigdy ci sie w życiu noga nie podwinęła, ja chora po operacji w dodatku zostałam sama z córką(7 miesięcy) i bez pracy i te kobiety odmówiły mi pomocy 2 razy! jakiejkolwiek pomocy! nie wykładają pieniedzy z własnej kieszeni a zachowują się jak by tak było. dopiero jak porosiłam o pisemna odpowiedź okazało się że jednak mi się należy coś. czy to nie ludzka złośliwość?! Piotrkowianka 2 różnie los ludzi traktuje zobaczymy jak tobie sie kiedyś w życiu noga powinie i będziesz musiała prosić o pomoc. zobaczymy wtedy jak Ty tańczysz.
Jeśli uważasz, że tak dobrze mają ci alkoholicy, to sam "zamelduj" się w domu dla bezdomnych. A jeśli znasz jakieś głodne dziecko które nie ma obiadów w szkole to zgłoś je do opieki. Wiem, że pracownicy często sami proszą by ktoś złożył wniosek o taką pomoc.
Widać od razu że chciałaś "wyłudzić" zasiłek. Osoba, która nie ma się czego bać i nie ma nic do ukrycia nie boi się niewygodnych pytań "a co?, a jak?, a dlaczego tak?".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!