Noi będzie więcej psów samowolnie biegać po osiedlach:D:D to tylko POLSKA :D
Mojego psa codzienie spuszczam na noc i z tego powodu krzywdy nie ma.W dzień łańcuch długi i jakoś nie jęczy.Ale jak jest jego godzina zaszczeka parę razy i wiem że o swoję się upomina.Rano godzina 7 sam stoi pod budą żeby go uwiązać więc myślę że krzywdy nie ma...
A kiedy posłowie pomyślą o ludziach? Może wysiedli by z tych limuzyn, przeszli pieszo po osiedlowych śmietnikach i zobaczyli na własne oczy co się tam dzieje.
Pies na łańcuchu to jak facet po ślubie, po prostu głupieje!!!
To że jakieś pieski biegają luzem po osiedlach w Piotrkowie i i całkiem innych miejscach to jest już troszkę inny problem!!
Mówmy o cywilizowanej formie trzymania psa,jeśli właściciel jest w miarę normalny i ma w głowie olej to będzie umiał wychować psa tak że łańcuch na 100% nie będzie potrzebny,czy to w mieście czy na wsi!!Sam mam 2 psy i nigdy łańcucha na oczy nie widziały!!Popieram pomysł na 100%
Z czego się śmiejesz, Al? Faceta należy traktować dokładnie, jak psa: o określonej porze ciepła micha, kiedy jest grzeczny - pogłaskać po łbie i od czasu do czasu spuścić z łańcucha...
Ustawa powinna zawierać wymóg posiadania obowiązkowych badań psychiatrycznych dla posiadaczy psów w blokach.
Najpierw ty sobie zrób takie badania. Ale poważnie to takie badania powinny mieć wszystkie osoby posiadające duże lub grozne psy lub wiekszą ich ilość.
Ja też i może by właściciele zrozumieli, że hycel to zagrożenie dla wałęsającego się pupilka-wyprowadzanie mają z głowy sprzątać nikt nie musi. Obok mojej pracy jest taki , tylko że zagłodzony ucieka kiedy może by coś znalezć coś do jedzenia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!