metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Zanzi ~Zanzi (Gość)08.10.2013 14:44

"Mala" napisał(a):
Byłam kiedyś ankieterką w PT i uwierz mi większość posesji nie miała dzwonka, domofonu, a jeśli był to często zepsuty.

Zaznaczyłam, że chodzi mi o każdy normalny dom. Jeśli mam psa, to biorę za niego odpowiedzialność i nie doprowadzam do niebezpiecznych sytuacji, typu pogryzienie obcego. Ale napisałam też, że u nas daleko jest do normalności i do cywilizowanego społeczeństwa. I jak długo ludzie pod tym względem będą bezmyślni, tak długo będą wypadki z udziałem groźnych psów. I nie ma tu nic do rzeczy, czy zakażą, czy nie zakażą trzymania psów na łańcuchu.

00

abbccc abbcccranga08.10.2013 15:02

Cytuję:
posłowie chcą zakazu trzymania braci mniejszych na łańcuchach.

rozwiązanie jest widoczne na zdjęciu powyżej ...
trzeba będzie uwiązać na sznurku ...

00

Mała Małaranga08.10.2013 15:07

"Zanzi" napisał(a):
Zaznaczyłam, że chodzi mi o każdy normalny dom.

A listonosz dostarcza pocztę do różnych domów, nie tylko do tych "normalnych". Im więcej takich zakazów, tym tych "normalnych" domów będzie mniej...

00

leroy ~leroy (Gość)08.10.2013 15:19

"Mala" napisał(a):
Im więcej takich zakazów, tym tych "normalnych" domów będzie mniej...

a co właściwie zmienią te zakazy czy nakazy? mentalności ludzi sie nie zmieni. jedni robią dobrze a inni mniej dobrze. a listonosz no cóż ryzyk-fizyk

00

Zanzi ~Zanzi (Gość)08.10.2013 15:25

"Mala" napisał(a):
Im więcej takich zakazów, tym tych "normalnych" domów będzie mniej...

Taa, z pewnością. Jakby ich brak lub wprowadzenie miało jakieś znaczenie dla ludzi...

00

Mała Małaranga08.10.2013 15:37

"Zanzi" napisał(a):
Jakby ich brak lub wprowadzenie miało jakieś znaczenie dla ludzi...

Więc po co to robić?? Po co zajmować się czymś, co jest nieistotne??

00

Zanzi ~Zanzi (Gość)08.10.2013 15:49

"Mala" napisał(a):
Więc po co to robić?? Po co zajmować się czymś, co jest nieistotne??

Ja nie napisałam, że należy wprowadzić zakaz trzymania psów na łańcuchach. Po prostu byłoby fajnie, gdyby żyły w lepszych warunkach. Ale nie jest to możliwe w naszej rzeczywistości. A po co zajmować się czymś, co nieistotne? To już pytanie do naszych "mądrych" polityków ;)

00

tutaj tutajranga08.10.2013 16:23

Zgadzam się zupełnie z Zanzi. Zanzi jest jest roztropna/y i wstrzemięźliwa/y.
Psy to zwierzęta stadne. Jeżeli przez długi czas brakuje im przywódcy, zaczynają wariować. Miałam w swoim życiu dwa psy niebezpieczne: wyżła i dobermana. No i dwa kundle, to znaczy - psy wielorasowe. Trzy z nich zeszły ze starości. Wyżeł jest chyba po dziś dzień psem policyjnym na Węgrzech. O dobermanach nie muszę chyba pisać... Nigdy nie było problemów. Raz jeden doberman ukąsił intruza...

00

psina lesina ~psina lesina (Gość)08.10.2013 16:32

Debilizm z tymi psami,teraz listonosz będzie wam zostawiał awizo i będziecie dymać na poczte,hahaha.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)08.10.2013 16:59

"tymi01" napisał(a):
Koncowym etapem wolności psów bedzie to co teraz dzieje sie w Węgrzech.

"Piotrkowianin" napisał(a):
A co się tam dzieje?

Tu chyba skrywa się odpowiedź:

"tutaj" napisał(a):
Wyżeł jest chyba po dziś dzień psem policyjnym na Węgrzech.

;)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat