Zaznaczyłam, że chodzi mi o każdy normalny dom. Jeśli mam psa, to biorę za niego odpowiedzialność i nie doprowadzam do niebezpiecznych sytuacji, typu pogryzienie obcego. Ale napisałam też, że u nas daleko jest do normalności i do cywilizowanego społeczeństwa. I jak długo ludzie pod tym względem będą bezmyślni, tak długo będą wypadki z udziałem groźnych psów. I nie ma tu nic do rzeczy, czy zakażą, czy nie zakażą trzymania psów na łańcuchu.
rozwiązanie jest widoczne na zdjęciu powyżej ...
trzeba będzie uwiązać na sznurku ...
A listonosz dostarcza pocztę do różnych domów, nie tylko do tych "normalnych". Im więcej takich zakazów, tym tych "normalnych" domów będzie mniej...
a co właściwie zmienią te zakazy czy nakazy? mentalności ludzi sie nie zmieni. jedni robią dobrze a inni mniej dobrze. a listonosz no cóż ryzyk-fizyk
Taa, z pewnością. Jakby ich brak lub wprowadzenie miało jakieś znaczenie dla ludzi...
Więc po co to robić?? Po co zajmować się czymś, co jest nieistotne??
Ja nie napisałam, że należy wprowadzić zakaz trzymania psów na łańcuchach. Po prostu byłoby fajnie, gdyby żyły w lepszych warunkach. Ale nie jest to możliwe w naszej rzeczywistości. A po co zajmować się czymś, co nieistotne? To już pytanie do naszych "mądrych" polityków ;)
Zgadzam się zupełnie z Zanzi. Zanzi jest jest roztropna/y i wstrzemięźliwa/y.
Psy to zwierzęta stadne. Jeżeli przez długi czas brakuje im przywódcy, zaczynają wariować. Miałam w swoim życiu dwa psy niebezpieczne: wyżła i dobermana. No i dwa kundle, to znaczy - psy wielorasowe. Trzy z nich zeszły ze starości. Wyżeł jest chyba po dziś dzień psem policyjnym na Węgrzech. O dobermanach nie muszę chyba pisać... Nigdy nie było problemów. Raz jeden doberman ukąsił intruza...
Debilizm z tymi psami,teraz listonosz będzie wam zostawiał awizo i będziecie dymać na poczte,hahaha.
Tu chyba skrywa się odpowiedź:
;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!