metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
qqryq ~qqryq (Gość)08.09.2014 21:45

"Michal" napisał(a):

możesz przybliżyć powód, dla którego mój nick znalazł się przy cytowaniu?

10

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)08.09.2014 23:33

"Polak" napisał(a):
Argument jak w przedszkolu.
Gdyby ten człowiek doszedł do władzy bylibyśmy wasalem Rosji.

Dziś jesteśmy wasalem Niemiec, USA i Izraela. Ale mam rozumieć, że to jest OK? Kto negocjował ceny gazu? Podobno płacimy Rosji więcej za gaz, niż kraje zachodnie. Czy JKM negocjował te ceny? Bo mi się obiło o uszy, że niejaki Pawlak z PSL. Więc może to PSL wespół z PO (bo są w koalicji) starają się robić dobrze Rosji? Bo takie wspomaganie finansowe chyba jest pro-rosyjskie, nieprawdaż?
Z tego, że JKM zna rosyjski i wypowiada się dobrze o Putinie wyciągnąłeś wnioski, że chce wepchnąć Polskę w rosyjską niewolę? Tęgi logik z Ciebie!
Przecież Putin jest prezydentem Rosji. Więc to chyba logiczne, że powinien dbać o rosyjskie interesy, a nie o polskie. O interesy Polski powinien dbać polski prezydent i polski premier. A Putin właśnie dlatego jest dobrym prezydentem, bo dba o interesy Rosji! Właśnie Polsce potrzeba takiego człowieka u steru, jakim jest Putin - stanowczego i z jajami. On nie liże żadnego amerykańskiego czy niemieckiego dupska. On rozdaje karty. A nasi polscy przywódcy? Czy jesteś z nich dumny, ~Polaku?

"Polak" napisał(a):
No ale żeby to widzieć trzeba odrobinę rozsądku

Odrobina rozsądku podpowiada mi, że nie należy popierdywać pod nosem krajowi, który po pierwsze jest potęgą militarną, a po drugie jesteśmy od niego uzależnieni gospodarczo (gaz). Myślisz, że jak Putin kurek przykręci to ta beżowa popierdółka statkami nam dowiezie? A bez tego, co Polska eksportowała do Rosji, to Rosja się może świetnie obejść - kupią sobie w Chinach albo Ameryce Południowej. W tamtych krajach rządzą rozsądni politycy, którzy wychodzą z założenia, że państwa mają swoje interesy; i w dupie mają USraelskie sugestie.
Czy się Tobie podoba, czy nie, to JKM jest chyba jedynym politykiem w Polsce, który zarówno świetnie rozumie, jak działa gospodarka, jak i ma najbardziej trzeźwe i zdroworozsądkowe podejście do polityki międzynarodowej. Dobrze zna historię i ma typowy ścisły umysł. To rzadkie połączenie, ale idealne do prowadzenia polityki.

102

tr ~tr (Gość)09.09.2014 13:00

"RodowityPiotrkowianin" napisał(a):
Kandydat na prezydenta, nie jest doświadczony w publicznych wystąpieniach, ale jak nikt w piotrkowie doświadczył działań aktualnej sitwy, która od lat zasiada w radzie miasta i urzędach.

Nie pisz bzdur. Kurczyna to od 20 lat dobry kolega Chojniaka i myślę, że się dogadali w sprawie wspólnego poparcia, gdyby jednemu czy drugiemu się udało. Ja mam nadzieję, że obaj Panowie odejdą w zapomnienie i ludzie nie dadzą się nabrać.

73

prada ~prada (Gość)10.09.2014 17:43

Pan Kurczyna jest najlepszym kandydatem na Prezydenta, miastu przyda się taki powiew świeżości, nowe pomysły na rozwoj naszego miasta może nam tylko zapewnić pełen ambicji Kurczyna. Obecny prezydent miał swoje pięć minut, dajmy szansę innym. Na pewno nic na tym nie stracimy a możemy wiele zyskać! Pełen szacun za odwagę to dużo dobrego świadczy o tym skromnym człowieku.

75

Tymon ~Tymon (Gość)10.09.2014 23:01

Program fajny ale ten kandydat- żenada. To już naprawę nie ma nikogo innego?
Chyba sam się zapisze do KNP.

20

Michał ~Michał (Gość)10.09.2014 23:26

"Polak" napisał(a):
Polska powinna zaakceptować aneksję Krymu?
Dzisiaj Krym jutro nasze ziemie wschodnie, a pojutrze Śląsk.
Rosja nigdy nie będzie dla nas partnerem tak jak dla wilka partnerem nie będzie owca!!!
Nigdy nie zagłosuję na JKM za jego poglądy w tej kwestii.
Nie chcę mówić po rosyjsku i widzieć na ulicach rosyjskich żołnierzy!!!

Jak nie chcesz - to idź do wojska, albo chociaż na przeszkolenie strzeleckie. Czy ty myślisz, że śmieszne układziki wewnątrz-unijne coś zmienią? UE nie ma nawet własnej armii, a na układzikach Polska w ostatniej wojnie widać jak wyszła. Na początku wojny wszyscy alianci nas kopnęli w tyłek, a na koniec sprzedali ruskim. Tak wygląda twoje "bezpieczeństwo".
Powtórzę raz jeszcze - chcesz bezpieczeństwa - to kup karabin. KNP jest za powszechnym dostępem do broni (z tego co wiem jako jedna z dwóch partii- drugi to RN).

01

Michał ~Michał (Gość)10.09.2014 23:27

"qqryq" napisał(a):
możesz przybliżyć powód, dla którego mój nick znalazł się przy cytowaniu?

Przepraszam, ale nie wiem.
Mam nadzieję, że się nie złościsz :)

10

grrr ~grrr (Gość)10.09.2014 23:50

"Maciek" napisał(a):

co myśleć o społeczeństwie, które głosowało na PO i PiS, nie mówiąc o PSL, RP, SLD

10

Horacy ~Horacy (Gość)10.09.2014 23:51

Tutaj się zgina dziób pingwina,
jak prezydentem zostanie Kurczyna!

30

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.09.2014 10:19

"prada-" napisał(a):
Pan Kurczyna jest najlepszym kandydatem na Prezydenta, miastu przyda się taki powiew świeżości, nowe pomysły na rozwoj naszego miasta może nam tylko zapewnić pełen ambicji Kurczyna.

http://www.dailymotion.com/video/xm6r3a_zmiennicy-15-nasz-najdrozszy_shortfilms od 44:44

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat