metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
abbccc abbcccranga10.11.2011 21:58

Cytuję:
Wystarczy spojrzeć jakie korki się tworzą w Uszczynie gdzie również jest sygnalizacja.

w Uszczynie nie ma żadnego skrzyżowania z sygnalizacją świetlną !!!
to o którym myślisz jest w Poniatowie
a dokładnie to jest skrzyżowanie DK12 = Piotrkowska z Lipowa i Szkolna
co widać na mapie http://www.intermapa.pl/mapa.php?kod2=22_54272

00

Marta ~Marta (Gość)11.11.2011 09:10

ja sie bardzo ciesze ze beda swiatla bo gdyby ich nie bylo to kazdy by pedzil i nie patrzyl czy to teren zabudowany jak to bylo przed!!! teraz bedzie mozna przynajmniej spokojnie przejsc przez pasy i wyjechac spokojnie od Kola lub Włodzimierzowa.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.11.2011 09:21

"Marta" napisał(a):
Drogi kolego swiatelka od Kola musza byc poniewaz wyjechanie z tej drogi na DK12 graniczylo z cudem.

Nie muszą. Przecież miały być 2 ronda: http://www.epiotrkow.pl/news/Burza-most-w-Przyglowie,6423

Cytuję:
Są tam dwa skrzyżowania z drogą powiatową, nieco dalej z drogą wojewódzką 742. W obu tych miejscach pojawią się ronda, aby zapewnić zarówno bezpieczeństwo, jak i maksymalną płynność ruchu. Prace mają potrwać do końca tego roku. Mam nadzieję, że ani pogoda, ani inne obiektywne przyczyny nie pokrzyżują planów i termin zostanie dotrzymany - mówił w wypowiedzi dla Strefy FM przedstawiciel GDDKiA.

Coś się zmieniło w tym temacie?

"kooo" napisał(a):
mi się wydaje że to będzie jedno wielkie skrzyżowanie. DK12 z DW-742 i drogą z Koła.

Masz rację, wydaje Ci się. Skrzyżowanie z drogą powiatową 1913E jest na lewym brzegu Luciąży, a z DW742 na prawym.

00

kooo ~kooo (Gość)11.11.2011 10:46

no ale co że są po 2 stronach. ale powstanie jedno wielkie. zobaczymy jak to będzie :D zostało już 19 dni :D

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.11.2011 11:17

"kooo" napisał(a):
no ale co że są po 2 stronach. ale powstanie jedno wielkie. zobaczymy jak to będzie :D zostało już 19 dni :D

A możesz narysować, jak to ma wyglądać wg Ciebie, bo nie potrafimy sobie tego wyobrazić. Jak chcesz z 2 skrzyżowań, odległych od siebie o około 100 metrów, zrobić jedno? Narysuj to choćby w paincie i wrzuć obrazek.

00

Marta ~Marta (Gość)11.11.2011 13:35

jak widac na materiale filiku po prawej stronie juz sa ustawione konstrukcje na swiatla wiec z ronda nici. :) wiec i od Kola tez beda:)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.11.2011 14:51

"Marta" napisał(a):
jak widac na materiale filiku po prawej stronie juz sa ustawione konstrukcje na swiatla

A gdzie Ty je widzisz? Te słupy, które widać od początku filmu do 0:22 i od 1:07 do 1:22 to konstrukcje pod ekrany akustyczne - takie jak te: http://img216.imageshack.us/img216/6964/ptobwodnica2nk9.jpg .

Komentarz był edytowany przez autora: 11.11.2011 14:57

00

Marta ~Marta (Gość)11.11.2011 15:18

kolego dobrze wiem ze te slupy to pod ekrany sa ale nie właczajac filmy na chodniku po prawj stronie widac jeden słupek pod światła w tym miejscu bedzie przejscie dla pieszych poniewaz po lwewj stronie bedzie przystanek pks. a wyjezdzajac od włodzimierzowa rowniez stoja takie słupy.

00

Marta ~Marta (Gość)11.11.2011 15:23

dokladnie widac 1:22 na chodniku 2 słupy i kolo czerwonego auta od włodzimierzowa takze.

00

Sonny Boy Williamson ~Sonny Boy Williamson (Gość)11.11.2011 18:23

Ludzie, a "mnie się wydaje", że GDDKiA zafunduje nam jedno wielkie rondzicho przebiegające nad rzeką Luciążą ze - a jakże - światłami - tak, żebyśmy się nie nudzili - tak jak dbają o to również teraz ;-)
Prośba, zadzwońcie do nich, tak jak już prosiłem w pierwszym komentarzu pod artykułem, bo bidulki o niczym nie wiedzą.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat