metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
PT ~PT (Gość)13.05.2014 08:56

"Mala" napisał(a):
Prawo jest po to, żeby chronić obywateli.

Możesz sprecyzować, przed czym?

10

Mała Małaranga13.05.2014 09:01

"PT" napisał(a):
Możesz sprecyzować, przed czym?

Przed taki właśnie złodziejami. Człowiek, który uczciwie pracuje, zarabia i odprowadza podatki nie powinien być okradany przez drugiego człowieka.

10

PT ~PT (Gość)13.05.2014 09:23

"Mala" napisał(a):
Przed taki właśnie złodziejami.

Prawo nie chroni ludzi, prawo ich niszczy np. http://pwp.pb.pl/2525966,5761,optimus-mial-szanse-byc-globalnym-mocarzem Ot takie stosowanie prawa przez urzędników.

10

PT ~PT (Gość)13.05.2014 09:26

"Mala" napisał(a):
Człowiek, który uczciwie pracuje, zarabia i odprowadza podatki nie powinien być okradany przez drugiego człowieka.

A państwo może? Tylko że to też ludzie. Sypie Ci się ta teoria.

10

Mała Małaranga13.05.2014 09:49

"PT" napisał(a):
Prawo nie chroni ludzi, prawo ich niszczy

To nie prawo niszczy ludzi, a inni ludzie, którzy często nieumiejętnie czytają to prawo, albo czynią to z zawiści. Czy ja w którymś momencie powiedziałam, że ludzie zarządzający prawem są idealni? Nieprawidłowości zdarzają się na każdym kroku, dlatego też, tak ważne jest, żeby to dostrzegać i likwidować za pomocą prawa właśnie.

"PT" napisał(a):
Sypie Ci się ta teoria.

Nic mi się nie spie:).

10

mom ~mom (Gość)13.05.2014 10:03

"Mala" napisał(a):

czy nie okradasz pracodawcy, że w godzinach pracy pasjonujesz się takimi bzdurami. Glemp powiedział, ze kradzieżą jest nawet zabranie spinacz będącego własnością pracodawcy....

21

Mała Małaranga13.05.2014 10:17

"mom" napisał(a):
czy nie okradasz pracodawcy, że w godzinach pracy pasjonujesz się takimi bzdurami.

Po czym wnosisz, że jestem w pracy?

30

przedsiębiorca ~przedsiębiorca (Gość)13.05.2014 11:24

Jest spora liczba pracowników,która kradnie trzeba ich zwalniać najlepiej jak najwcześniej!!!Oczywiście jest również gro uczciwych i takich trzeba dowartościowywać.

10

mom ~mom (Gość)13.05.2014 11:44

"przedsiebiorca" napisał(a):

Bardzo słuszna uwaga .... czy to dotyczy również przedsiębiorcy ? ? ... jeżeli nim jesteś, to uderz się w piersi ....

10

piotrkwianka ~piotrkwianka (Gość)13.05.2014 11:45

y tyrają na Ciebie i twoje luksusy tak aby nie kradli bo im się nie opłaca wylecieć z pracy bo mają rodzinę na utrzymaniu?

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat