Długu było 150 mln teraz Chojniak zaciągnął kolejne 50 mln na spłatę zadłużenia i jest 200 mln.
Przyznam, że ten kandydat pasuje do otoczenia, w którym się znajduje (wisi) obecnie na Belzackiej:
Prowadziliśmy sondę na mieście w ramach zaliczenia z przedmiotu komunikowania politycznego i wychodzi na to, że Chojniak ma szansę na reelekcję. Przepytaliśmy 1000 osób w różnym wieku i prowadzi Chojniak z 36%, później jest Czapla (14%), Mazur (9,9%), Dziemdziora (9,4%), Masiarek (4,9%), a 25% nie wie na kogo ma oddać głos.
To jest tragiczne, ale wcale mnie to nie dziwi. Z całym szacunkiem dla współmieszkańców, ale w podejmowaniu takich decyzji potrzebny jest rozsądek i odrobina zainteresowania biegiem spraw. Bo jeśli taki przeciętny Kowalski ocenia Chojniaka przez pryzmat budowy Focusa (inicjatywa prywaciarza), jakiegoś pomylonego CH Aresztu (prywaciarz), całkowicie nie rozróżnia, czym jest owa inicjatywa prywatna, a czym inwestycja miejska to czego innego można się spodziewać?! Rozliczajmy podług działań magistratu, a nie fragmentarycznych inwestycji. Dla rozsądnego mieszkańca sama kwota zadłużenia, jego gwałtowny progres winny przekreślać ludzi Chojniaka.
Ludzie przebudźcie się!
A. Czapla ma pana Sokalskiego i pana Grynkiewicza w szeregach, a wśród priorytetów ani słowa o rozwoju kultury, sztuki, nowoczesnej bibliotece? Coś nie halo... :/
tak, niektórzy coś na ten temat słyszeli, Pan z korzeniami solidarnościowymi, chciał się przyłączyć do Dziemdziory.. wstyd!
Fakt.Rafałek to taki pyszałkowaty młokos,jeszcze go życie pokory nauczy!!
Taak? No to w takim razie świadczyłyby te wyniki o jakimś głębokim upośledzeniu tego tysiąca przepytanych albo pytający byli po dopalaczach. A może ci przepytywani także byli po dopalaczach.
Ja dopalaczy nie stosuję, więc wiem, że długu było 150 mln dotąd, teraz Chojniak zaciągnął kolejne 50 mln na spłatę zadłużenia i jest 200 mln.
Inwestycja pt. oczyszczalnia, zdecydowanie za drogi zresztą wariant, milowymi krokami przyspieszy bankructwo Piotrkowa.
Głupota zarządzających tym miastem i nieprzewidywalność tych ludzi jest porażająca.
Skusili się panowie z magistratu pieniędzmi z Unii na oczyszczalnię, stosunkowo dużą kwotą. Więc wybrali bardzo kosztowny wariant tej inwestycji. I dopłacą teraz z własnego, miejskiego budżetu adekwatnie wysoką kwotę, dorzynając miast finansowo raz na zawsze. Bankructwo.
A czy nie należało wziąć z Unii mniejszych pieniędzy, jednocześnie jako wkład własny przeznaczając na ten cel relatywnie mniejszą sumę? A co za tym idzie, zadowolić się inwestycją na skromniejszą skalę?!
Czy jeżeli buduję dom, a nie stać mnie na stolarkę dębową i posadzki marmurowe, to będę sobie na szyję zakładał pętlę finansową, byleby mieć tylko w domu zbytkowne luksusy?
Ależ nie, policzę ile mam funduszy i skoro nie mam ich, niestety, zbyt wiele, to stolarkę założę z plastiku, a podłogę zrobię z paneli. I już.
Od siebie dodam, chyba za ten nieodpowiedzialny krok decydentów miejskich to prokurator powinien być, a dalej - sąd. Rozrzutność to mało powiedziane. Niegospodarność też zbyt łagodne określenie.
Ta sonda to jakaś bujda na resorach, typowa ściema.
A ZRESZTĄ, IDŹTA I WYBIERAJTA SE CHOJNIAKA.
Ważna uwaga. W trakcie sondy należało również spytać na kandydata jakiej partii zagłosujesz. Wiele osób decyzje o głosowaniu podejmuje zgodnie z sympatiami partyjnymi. Liderem byłby. Masiarek i tak będzie.
Okazuje sie, że na forum sa bardziej poinformowani i twierdza ze dlugu jest 200mln. Kwota szokuje i przeraza.
Nie do konca sie orientuje jak wyglada podejmowanie decyzji, ale przeciez rada miasta glosuje nad tymi pożyczkami. Ktos poza prezydentem sie na to godzi. Jak sprawdzic kto i jak glosowal?
Smiesza mnie te frazesy Pana Czpli. Podal kilka rzeczy ktore uwaza ze dobrze by bylo zrobic, i nie pokazal zadnego realnego planu jak to zrealizowac. Smieszny program, jak i ten cały stylizowany 'amerykański' cyrk.
POniewaz wiem, ze działacze PO to czytaja pewnie rowniez sam zainteresowany, czekam na odpowiedz, Jak Pan rozklada splate dlugu i skad pieniadze na ten cel.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!