Może należało by jeszcze przedstawić członków jury konkursowego i ich osiągnięcia w dziedzinie fotografii....to bym uwierzył ,że te zdjęcia są dobre.
na zdjęciu 2 i 3 ciężko znaleźć nawiązanie do tematu ale widać jakiś pomysł fotografów na te fotki.
2-fajne kolorki choć głębia trochę za mała. To co powinno stanowić temat jest tłem,kompozycja ok, fajnie wypełniony kadr.
3-świetna kompozycja. w mocnym punkcie hydrant a nie "wakacyjne miasto"
pierwsze miejsce to kompletna porażka!! Wygląda jakby było zrobione w biegu komórką. W słońcu prześwietlone, w cieniu niedoswietlone. Kompozycja na 3plus Nie bardzo wiem co autor chciał pokazać
Jak to było powiedziane na warsztatach „dobre zdjęcia to te, które się ludziom podobają”. Tu niestety nie ludzie oceniali, tylko wąskie grono specjalistów w dziedzinie fotografii, którzy doszukują się szczegółów a ogół im gdzieś umyka.
Na przyszłość proponuję opublikować wszystkie zdjęcia w necie i niech ludzie ocenią!
A może publiczność powinna przyznać swoją nagrodę wśród tych 30 zdjęć wystawionych w Focus Mall ?
A może "Tydzień Trybunalski" na to wpadnie?
Ale tematem było Moje wakacyjne miasto .
Więc co mają do tego bobry tz. miasto z ich perspektywy ??? Czy pokazanie miasta jako miasta pragnień - totalnie bez sensu ...
No to znawco wypowiedz się na temat!
Pierwsze zdjęcie ma koszmarne światło: prześwietlone w jednym miejscu, niedoświetlone w drugim. Kompozycja może ok i pomysł fajny, choć trochę źle i sztampowo wypełniona. I zbyt duże nasycenie kolorami.
Drugie zdjęcie bardzo ciekawe, choć nie na temat. Ale można doszukiwać się sensu biorąc pod uwagę temat konkursu: Moje WAKACYJNE miasto, a więc z podróży wakacyjnej.
Trzecie zdjęcie kompletna porażka. Zrobione chyba przez dziecko. Ani kompozycji, ani pomysłu, ani wykonania.
Rzeczywiście taki konkurs powinien być oceniany w ramach plebiscytu przez wszystkich. Chciałbym zobaczyć wszystkie zdjęcia. Nie zmieniam opinii, że wyróżnione zdjęcia są słabe i proszę o konstruktywną krytykę.
Ale można doszukiwać się sensu biorąc pod uwagę temat konkursu: Moje WAKACYJNE miasto, a więc z podróży wakacyjnej. te kolega naucz się pierw czytać regulaminy a potem wypowiadaj się na temat powyższy...
Regulamin
..."Terytorium wykonywania zdjęć do Konkursu przez Uczestników jest obszar byłego województwa
piotrkowskiego...."
uff, jak to dobrze że moje zdjęcie nie wygrało, ale bym dostała komentarze...
drugie - dobra ekspozycja
trzecie - doba kompozycja
pierwsze - ani expozycji ani kompozycji ani pomysłu
Gratulacje dla MARTY!!!
a wy co? Zazdrościcie?
nie wszystkie zdjęcia muszą być "doskonałe" technicznie! Właśnie umiejętność odchodzenia od tych sztywnych zasad jest fajna dzięki czemu zdjęcie staje się oryginalne i pewnie to zadecydowało o wyniku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!