metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
konkurs.... ~konkurs.... (Gość)06.09.2011 16:52

Może należało by jeszcze przedstawić członków jury konkursowego i ich osiągnięcia w dziedzinie fotografii....to bym uwierzył ,że te zdjęcia są dobre.

00

Antek ~Antek (Gość)06.09.2011 19:44

na zdjęciu 2 i 3 ciężko znaleźć nawiązanie do tematu ale widać jakiś pomysł fotografów na te fotki.
2-fajne kolorki choć głębia trochę za mała. To co powinno stanowić temat jest tłem,kompozycja ok, fajnie wypełniony kadr.
3-świetna kompozycja. w mocnym punkcie hydrant a nie "wakacyjne miasto"
pierwsze miejsce to kompletna porażka!! Wygląda jakby było zrobione w biegu komórką. W słońcu prześwietlone, w cieniu niedoswietlone. Kompozycja na 3plus Nie bardzo wiem co autor chciał pokazać

00

---Angel--- ~---Angel--- (Gość)06.09.2011 21:33

Jak to było powiedziane na warsztatach „dobre zdjęcia to te, które się ludziom podobają”. Tu niestety nie ludzie oceniali, tylko wąskie grono specjalistów w dziedzinie fotografii, którzy doszukują się szczegółów a ogół im gdzieś umyka.
Na przyszłość proponuję opublikować wszystkie zdjęcia w necie i niech ludzie ocenią!

00

Angel ~Angel (Gość)06.09.2011 22:04

A może publiczność powinna przyznać swoją nagrodę wśród tych 30 zdjęć wystawionych w Focus Mall ?
A może "Tydzień Trybunalski" na to wpadnie?

00

Tartu Tarturanga06.09.2011 23:35

Ale tematem było Moje wakacyjne miasto .
Więc co mają do tego bobry tz. miasto z ich perspektywy ??? Czy pokazanie miasta jako miasta pragnień - totalnie bez sensu ...

00

? ~? (Gość)07.09.2011 06:56

"Rj" napisał(a):
no tu takich pełno znawców w każdej dziedzinie...

No to znawco wypowiedz się na temat!
Pierwsze zdjęcie ma koszmarne światło: prześwietlone w jednym miejscu, niedoświetlone w drugim. Kompozycja może ok i pomysł fajny, choć trochę źle i sztampowo wypełniona. I zbyt duże nasycenie kolorami.
Drugie zdjęcie bardzo ciekawe, choć nie na temat. Ale można doszukiwać się sensu biorąc pod uwagę temat konkursu: Moje WAKACYJNE miasto, a więc z podróży wakacyjnej.
Trzecie zdjęcie kompletna porażka. Zrobione chyba przez dziecko. Ani kompozycji, ani pomysłu, ani wykonania.
Rzeczywiście taki konkurs powinien być oceniany w ramach plebiscytu przez wszystkich. Chciałbym zobaczyć wszystkie zdjęcia. Nie zmieniam opinii, że wyróżnione zdjęcia są słabe i proszę o konstruktywną krytykę.

00

AQ ~AQ (Gość)07.09.2011 08:53

Ale można doszukiwać się sensu biorąc pod uwagę temat konkursu: Moje WAKACYJNE miasto, a więc z podróży wakacyjnej. te kolega naucz się pierw czytać regulaminy a potem wypowiadaj się na temat powyższy...
Regulamin
..."Terytorium wykonywania zdjęć do Konkursu przez Uczestników jest obszar byłego województwa
piotrkowskiego...."

00

tom ~tom (Gość)07.09.2011 09:59

uff, jak to dobrze że moje zdjęcie nie wygrało, ale bym dostała komentarze...

00

phi ~phi (Gość)07.09.2011 10:31

drugie - dobra ekspozycja
trzecie - doba kompozycja
pierwsze - ani expozycji ani kompozycji ani pomysłu

00

Jare k ~Jare k (Gość)07.09.2011 16:38

Gratulacje dla MARTY!!!
a wy co? Zazdrościcie?
nie wszystkie zdjęcia muszą być "doskonałe" technicznie! Właśnie umiejętność odchodzenia od tych sztywnych zasad jest fajna dzięki czemu zdjęcie staje się oryginalne i pewnie to zadecydowało o wyniku.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat