Wojciech pobiegł na skargę do radia podobnie jak Tomasz Lis do niemieckiej telewizji. Lisowi to raczej nie pomogło, ale może naszemu Wojciechowi pomoże; czas pokaże.
W Sulejowie nie ma konfliktu, to burmistrz go stwarza, swoją nieporadnością. Czytajcie protokoły z sesji, są i będą publikowane na stronie www.sulejow.pl /bip-prawo-protokoły z sesji/. Tam się dowiecie jak jest naprawdę. To może jest niewygodne dla Pana Burmistrza, ale Pan Przewodniczący Rady zarządził publikację protokołów z każdej sesji. Tego jeszcze nie było. Wcześniej sesje były nagrywane, ale Burmistrz to wycofał, tak było mu wygodniej, chyba niekorzystnie wypadał. Sami to ocenicie.
Panie Wojciechu, choć trochę godności, proszę Pana. Przecież Pan robi z siebie pośmiewisko. biega Pan po radiach, gazetach, robi sensację tam gdzie jej niema. Jak sześciolatek któremu zabawkę zabrano, przecież mówił Pan że to nie dla kasy, Pan miał być społecznikiem. A gdzie dobro gminy o którym tak Pan opowiadał przed wyborami i na które daliśmy się nabrać? Pan za swoją pracę i tak dostaję za dużo. Kogo pan pozatrudniał w tym urzędzie? Samych partaczy( ostatnio miałem okazję się o tym przekonać). A miała być kadra specjalistów. Miał Pan skończyć z nepotyzmem w urzędzie, co po części się Panu udało. Ale niestety po części... Nie zatrudnia Pan znajomych starej władzy, tylko swoich, ludzi którzy nie mają o niczym zielonego pojęcia. Gdzie te szumnie ogłaszane środki zewnętrzne? Mieliśmy dostawać tyle pieniędzy z zewnątrz. A tu nic, a specjalistka( pożal się Boże) od Pana jest. Albo radcy prawni którzy zawsze orzekają na Pana korzyść. Jest Pan osobą strasznie konfliktową i tu jest cały problem. A co do radnych to znam kilku z naszej gminy, i mniej więcej wiem jak to wygląda i według mnie za dużo nie zarabiają(ja za takie pieniądze nie chciał bym się męczyć i użerać ciągle z takim burmistrzem). Rola radnego nie polega tylko na obecności na sesji, wielu z nich naprawdę angażuje w to wiele czasu i pieniędzy prywatnych. Ale Pan się o tym nie dowie bo przecież Pan z nami, zwykłymi mieszkańcami,plebsem nie porozmawia. Pan rozmawia tylko z tymi którzy w d... wchodzą i donoszą na innych
Przeczytałem uzasadnienie do uchwały XVI/127/2015 obniżającej burmistrzowi wynagrodzenie, ale nie znalazłem tam nic o sikających kotach na boisku. Znalazłem natomiast ciekawy fragment o próbie ukrycia przed radnymi kwoty 180 000 zł z budżetu gminy i chęci przekazania ich prywatnemu przedszkolu. Mnie to niepokoi i myślę, że ta rada ma jednak rację. Zresztą sami poczytajcie.
http://www.biuletyn.net/nt-bin/_private/sulejow/6424.pdf
Ten cały klub radnych posypie się już wkrótce jak domek z kart. Machina sprawiedliwości ruszyła... efekty niebawem, będzie dużo rozrywki :)
skąd masz informacje o klubie radnych i taką o nim wiedzę Wojtku?
a ja myślę Panowie radni, że daliście d..py. Przewodniczący rady zarabia więcej niż ci, którzy naprawdę pracują minimum 8 godz. dziennie. Wstyd i hańba takim radnym.
Słuchajcie martwię się o Luzika co z nim się dzieje,taki ważny temat a tu cisza,może jednak po niego przyszli?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!