metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
BLEKI BLEKIranga28.09.2010 09:33

lewica lewizną - mogliby o czymś innym napisać

00

Wybory 2010 ~Wybory 2010 (Gość)28.09.2010 09:38

Ciekawe jeśli wygra wybory p .Dziemdziora czy będzie lepszym prezydentem niż p.Chojniak bo temu za bardzo nie wychodzi :ul.Zamiejska asfalt ,orliki ,fontanna,rozbiórki itd

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)28.09.2010 09:51

Pan radny powiedział podczas tej konferencji bardzo mądrą rzecz: "widać po prostu niewykorzystanie tak dużej przestrzeni przez tyle lat" - o ile się nie mylę te wiele lat obejmuje również rządy Lewicy w naszym Mieście, toteż cieszę się, że Pan radny dokonał złożenia samokrytyki. Co do samej treści konferencji to po raz kolejny nie dowiadujemy się niczego konkretnego, oprócz rzeczy oczywistych, o których każdy mieszkaniec bez względu na poglądy polityczne wie. Znowu nie zna nikt wizji Pana Dziemdziory - czy zamierza on budować Orliki, a może ogromne hale sportowe i stadion Olimpijski tak, żeby np w 2020 Letnie Igrzyska odbyły się w Piotrkowie?
Kolejna konferencja, na której mówi się tylko "chcemy". Na samych chęciach się jednak nie kończy.

00

97-300 97-300ranga28.09.2010 09:54

"Wybory-2010" napisał(a):
Ciekawe jeśli wygra wybory p .Dziemdziora

Na milicjantów popyt minoł.Szanowny panie Dziemdziora może pan upublicznić swój życiorys?Wyborcy pamiętają pana tylko jako milicjanta,prosimy o więcej.

00

beze mnie ~beze mnie (Gość)28.09.2010 10:21

"97300" napisał(a):
Na milicjantów popyt minoł.Szanowny panie Dziemdziora może pan upublicznić swój życiorys?Wyborcy pamiętają pana tylko jako milicjanta,prosimy o więcej.

Chojniak był radnym od 1994 do 2002 r i co zrobił przez te 8 lat? Nawet głosu na sesjach nie potrafił zabrać. Razem. Jako wiceprezydent w latach 2002 - 2006 namaszczony przez byłego komucha W.Matusewicza który chwalił się na sesjach rady miasta, że komunistyczny prezydent A.Kwaśniewski podpisał jego partyjną legitymację z nr 1. Chojniak odpowiadał m.in. za oświatę. Chojniak podpisał głośne zarządzenie, że bez jego zgody żaden dyrektor szkoły nie ma prawa przyjmować do pracy nauczycieli. Jak sprawa się rypła i radny pokazał kopię tego pisma, Chojniak się wyparł i oryginał nagle zniknął tak jak po zarządzeniu. Żaden prezydent czy Chojniak czy inny nie robi łaski, że coś buduje czy remontuje. To jest psi obowiązek władzy wykonawczej. radni tylko opiniują projekty uchwał prezydenta na komisjach i głosują na sesjach. 97-300 przestań wychwalać Chojniaka bo się ośmieszasz.

00

mieszkaniec Piotrkowa ~mieszkaniec Piotrkowa (Gość)28.09.2010 10:28

"97300" napisał(a):

Poprę każdego kandydata na prezydenta który da słowo i danego słowa dotrzyma, że jak zostanie wybrany, to rozwiąże straż miejską.

00

Lola ~Lola (Gość)28.09.2010 10:33

To bardzo pocieszające, że ktoś we władzach dostrzega jednak problem degradacji miasta pod względem zaplecza sportowo-rekreacyjnego. Czas przeobrazić słowo w czyn i gonić te wszystkie miasta, miasteczka i wsi...
Zaniedbań jest co niemiara. Ostatnie 4 lata tylko pogłębiły skalę problemu.
---
Panie Janku,
wielu pamięta Pana głównie jako zaangażowanego społecznika.

00

Marcin Majewski ~Marcin Majewski (Gość)28.09.2010 10:40

Do tego kto i jak zapamiętał Pana radnego nie będę się odnosił - swoje zdanie na ten temat wyraziłem już wielokrotnie i nadal uważam, że utajnienie 50 lat ze swego życiorysu jest nie w porządku względem wyborców i nie budzi mojego zaufania.
Co do ożywienia sportowego Miasta to chciałbym jednak usłyszeć jakieś konkretny, czyli co zamierza Pan radny, oraz to jakimi środkami zamierza to osiągnąć, innymi słowy oczekuję przedstawienia rzetelnego planu działania, bo wbrew temu co mówi Pan radny chcieć nie warunkuje odniesienia sukcesu. Ja mogę np. chcieć żeby Polska była od morza do morza - myśl być może dla wielu osób bardzo piękna, ale pytanie brzmi nie co chcę zrobić, tylko jak chcę to zrobić.

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)28.09.2010 11:22

Zastanawia mnie czemu tak niektórzy boją się dziadka Dziemdziory??Czyżby rzeczywiście miał szanse na prezia i stąd te obawy???

00

Aman Amanranga28.09.2010 11:26

Cytuję:
Piotrków może wygrać to hasło kolejnej konferencja piotrkowskiej Lewicy, którą zorganizowano 27 września w okolicy basenu przy ul. Belzackiej. Mówiono o stanie i rozwoju obiektów sportowych naszego miasta.

Niech zrobią lepiej konferencję na ten temat przy basenie na rogu Kostromskiej i Dmowskiego. Tam widać jak na dłoni jak wygląda stan obiektów sportowych naszego miasta. A zbudowanie odkrytej pływalni przy ulicy Słowackiego nie poprawiło jakoś tego stanu.

Komentarz był edytowany przez autora: 28.09.2010 11:27

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat