To już jest demagogia, a co do wyliczanek typu co powstało można rzucić, że wcześniej zniszczyli fantastyczny tor wyścigów konnych, cyklodrom etc. Poza tym sprawa stadionu Piotrcovii zostało załatwiona za Pana prezydenta Pola, nie obecnej administracji. Nie o to jednak toczy się ta dyskusja. Pan radny w ramach kampanii zorganizował kolejną konferencję, a ja pytam się Pana radnego jaki jest jego sposób i pomysł na realizacje swoich projektów. Kto ma to zrobić, co ma zrobić, za ile, co ma być dofinansowane z Ministerstwa Sportu, co z środków UE i ile na to pójdzie z budżetu Miasta.
Wiem bardzo dobrze Ty staruchu:))) I wiem też jak wyglądał Berlin po wojnie ,oczywiście ten zachodni,a jak w latach 80-ych. Rynek ,wolny rynek,pomoc Ameryki to było to!!! Nam" pomagali" popaprańcy sowieccy!!!!
Jak dobrze wiedzieć, że są jeszcze na tym forum ludzie myślący, umiejący wzbić się ponad schematyczne spolityzowane frazesy, unieść się ponad kipiel modnej obecnie nienawiści.
Sarumanie, arti, ~wkurzony chwała Wam za to.
Tak podam kilka przykładów. Irena Szewińska kilka razy biegiem pokonała granicę Polski i nie została ujęta przez straż graniczną , dostała się na olimpiadę i zdobyła po kryjomu 3 złote, 2 srebrne i 2 brązowe medale. Komuniście nie zdołali złapać reprezentacji Polski w piłkę nożną , zawodnicy nocą przedzierali się przez zasieki i pola minowe aby zdobyć mistrzostwo olimpijskie i dwa razy 3 miejsce w świecie na mundialach. Jerzy Kulej polski pięściarz musiał stoczyć walkę z celnikami aby cichcem dostać się na olimpiadę , zdobył dwa złote medale. Takie były czasy!
Nie Jakubek a Jakubowski.
Chodziło o wyjazdy do pracy,o przejściu na zawodowstwo .Boniek jako pierwszy dorobił się pieniędzy.Wcześniej było z tym bardzo krucho.
Nooo teraz jest jazda,
nie dość, że mamy niejeden rynek w kraju, to i ponoć wolny rynek zapanował. A od tej amerykańskiej pomocy to aż nam się przelewa...
Boskie, chyba się zakocham ;)
proszę dodać jeszcze: ludzie myślący jak ja.
Przelewa się Wolność.I to jest najważniejsze!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!