metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
iva ~iva (Gość)04.12.2014 20:29

"ja" napisał(a):
~ja (Gość)
6 godzin temu, 14:01
chcialam powiedziec, ze mieszkam na ulicy Budki i nie wiem czy ktos zauwazyl, ale przy mojej ulicy od marca do dnia dzisiejszego jest cały czas remont.najpierw pkp cała dobe wymieniało tory, teraz reperują wiadukt, za chwilę zacznie się modernizacja koryta Strawki.Zapraszam pomieszkac na placu budowy przez kilka miesiecy..zmienicie zdanie odnośnie wspaniałych remontów.

ten wpis nie w tym miejscu, poskarż się do wojewody, tory i teren kolejowy to jego działka

10

PT ~PT (Gość)04.12.2014 19:32

"ja" napisał(a):
chcialam powiedziec, ze mieszkam na ulicy Budki i nie wiem czy ktos zauwazyl, ale przy mojej ulicy od marca do dnia dzisiejszego jest cały czas remont.najpierw pkp cała dobe wymieniało tory, teraz reperują wiadukt, za chwilę zacznie się modernizacja koryta Strawki.Zapraszam pomieszkac na placu budowy przez kilka miesiecy..zmienicie zdanie odnośnie wspaniałych remontów.

Babciu, kto Ci pozwolił korzystać z mojego laptopa i tak publicznie narzekać? Mówiłem Ci, że dobrze, że remontują te tory i ten wiadukt, mówiłem Ci też, że może i ten brakujący kawałek asfaltu położą na ulicy Budki przy Inżynierskiej...

31

schab ~schab (Gość)04.12.2014 18:34

"Polak" napisał(a):
U sąsiadów remont zamknietego newralgicznego odcinka drogi odbywa sie przez 24 godziny na dobe u nas trwa tylko 8.
Skoro w przetragu jest ustanowiony termin np 6 mcy to po co sie spieszyć.

Ciekawe jak byś mieszkał w tym rejonie i w nocy nie mógłbyś spać przez hałas!!!!

10

OKO ~OKO (Gość)04.12.2014 17:53

"Irbis" napisał(a):

Czy wreszcie w tym remoncie kolej dorobi w ul. Budki te brakujące 30 m drogi do Strawy na swoim terenie?

20

Tomasz Łągiewski, Stacyjka ~Tomasz Łągiewski, Stacyjka (Gość)04.12.2014 17:39

Do Pana Bąkiewicza to już nie mam słów, nie był na spotkaniu jak rozmawiałem z Prezydentem Chojniakiem i Panią Dyrektor Majczyną.
Czy wiedzieliśmy o remontach? Tak, ja wiedziałem, jednak nie wszyscy wiedzieli. Żadne roboty nie były z nami konsultowane. Dostaliśmy dwa dni przed remontem kartki z numerem do Pana Kierownika i tyle. Jeżeli to jest wg Pana Bąkiewicza konsultacja to niech sprawdzi znaczenie tego słowa w słowniku.
Wcześniej ulica miała być remontowana dwutorowo ze względu dużą szerokość ulicy. Urząd Miasta na wniosek wykonawcy zmienił sposób przebudowy, posłuchał prośby innego przedsiębiorcy wykonującego remont, a innych przedsiębiorców, których remont bezpośrednio dotyczy nawet nie raczył spytać o zdanie.
I wyjaśnijmy jeszcze jedną rzecz, remonty nam nie przeszkadzają, są one konieczne, natomiast w jaki sposób one się odbywają czasami to jest to dramat. Ciekawe jak niektórzy tutaj na forum by gadali jakby to im na 7 najlepszych miesięcy w handlu czy usługach rozkopali ulicę i klienci nie mieliby jak dojechać.
Z Panem Bąkiewiczem chętni mogę się skonfrontować, nie ma problemu.

40

smutny ~smutny (Gość)04.12.2014 16:39

"Irbis" napisał(a):
Jakoś mnie nie cieszy nagłe spotkanie z betoniarką stojącą tuż za mostkiem i oślepiającymi halogenami prosto w oczy.

słoneczne mogę pożyczyć

22

assa ~assa (Gość)04.12.2014 16:34

"" napisał(a):
Co Chojniak obiecał Stacharczykowi, że ten mu ostatnio tak lukruje?

STACHACZYKOWI jak cos! :P

30

Irbis ~Irbis (Gość)04.12.2014 16:10

"abc" napisał(a):
Proszę się cieszyć, że remontują tory

Trudno się cieszyć.
Organizacja tych prac była co najmniej dziwna. W piątki po południu plac budowy pustoszał. A w nocy z niedzieli na poniedziałek wrzała praca urządzeń emitujących hałas jak startujący F16. Oczywiście "tak musieli".
Naprawa wiaduktu owszem, zapowiada się ciekawie (wzmocnienie wewnątrz, profilowane dno, zachowane zabytkowe ścianki). Ale potrafią blokować obie ulice - Budki i Partyzantów bez żadnego oznaczenia. I to po zmroku.
Jakoś mnie nie cieszy nagłe spotkanie z betoniarką stojącą tuż za mostkiem i oślepiającymi halogenami prosto w oczy.

21

abc ~abc (Gość)04.12.2014 15:37

"ja" napisał(a):

Te źle, że się remontuje. Proszę się cieszyć, że remontują tory - ryzyko katastrofy mniejsze, że reperują wiadukt - też chyba dobrze (argumenty w poście poniżej), a remont koryta rzeki Strawy też jest raczej konieczny. PS kurde w ramach projektu obywatelskiego jest propozycja "Cyklodorm – plac rozrywki dla dorosłych i dzieci (orientacyjny koszt 220 tys. zł);" lepiej niech nie wygra, bo prace te będą komuś przeszkadzać...

11

tutaj tutajranga04.12.2014 15:21

Przy Budki rzeczywiście jest armagedon. Ale - wytrzymaj, ten wiadukt jest zabytkowy, a, z tego, co widzę, chłopaki naprawdę się starają.
Z kolei przy mojej ulicy stwierdzono wyciek gazu i rozkopują. Wolę, żeby rozkopali, niżbym miała wylecieć do Bozi.

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat