metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ududuei ~Ududuei (Gość)04.11.2021 08:58

Fajne Grażynki. Niech się wiedzie!

80

antysy. ~antysy. (Gość)04.11.2021 10:05

Mnie osobiście bardzo cieszą takie inicjatywy obywatelskie. Gratuluję i życzę powodzenia i wytrwałości.

71

łęczyński ~łęczyński (Gość)04.11.2021 11:33

Teraz czekam na powstanie Koła Gospodarzy Wiejskich, które we Włodzimierzowie bardzo by się przydało, wtedy może razem z Wiejskimi Gospodyniami sołectwo to obudziłoby się z dotychczasowego uśpienia.

50

Bill ~Bill (Gość)04.11.2021 10:10

Dobrze kiedy ludzie się organizują w różne grupy to wtedy mają większy wpływ na władzę.
,,Jed­nost­ka! Co komu po niej?!
Jed­nost­ki gło­sik cień­szy od pi­sku.
Do kogo doj­dzie? - le­d­wie do żony!
I to, je­że­li po­chy­li się bli­sko. "- W.Majakowski

52

goœć_jola ~goœć_jola (Gość)04.11.2021 17:25

to chore , nie ma wsi a tworzą koło gospodyń wiejskich ! To tylko w Polsce możliwe.

23

Gromniczny Andrzej ~Gromniczny Andrzej (Gość)04.11.2021 22:15

A ja bym chciał się dowiedzieć, jakiego rodzaju wartości pielęgnują koła gospodyń wiejskich? W czym się przejawia ich działalność - oprócz żarcia i picia za państwowe pieniądze, co zresztą dość dobrze ilustruje załączone do artykułu zdjęcie?
A może ich rolą, oprócz odstawiania raz na jakiś czas infantylnych szopek, jest zapewnianie poparcia politycznym sponsorom? A sponsorów - jak można wyczytać z waszego artykuliku - jest coraz więcej.
Podobnie jest ze sponsorowaniem innych tzw. stowarzyszeń. Jak prześledzisz ich działalność, to niektóre z nich zajmują się głównie piciem herbaty i na to, oraz na spotkania opłatkowe z udziałem oficjeli, idzie np. 30 tys. na rok.
Pomnożyć to przez tysiące podobnych przypadków - to ile tracimy na tych śmiesznych rzeczach w skali roku?

63

Czekam ~Czekam (Gość)04.11.2021 17:13

A kiedy KGW, w Piotrkowie?

22

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat