A ja bym chciał się dowiedzieć, jakiego rodzaju wartości pielęgnują koła gospodyń wiejskich? W czym się przejawia ich działalność - oprócz żarcia i picia za państwowe pieniądze, co zresztą dość dobrze ilustruje załączone do artykułu zdjęcie?
A może ich rolą, oprócz odstawiania raz na jakiś czas infantylnych szopek, jest zapewnianie poparcia politycznym sponsorom? A sponsorów - jak można wyczytać z waszego artykuliku - jest coraz więcej.
Podobnie jest ze sponsorowaniem innych tzw. stowarzyszeń. Jak prześledzisz ich działalność, to niektóre z nich zajmują się głównie piciem herbaty i na to, oraz na spotkania opłatkowe z udziałem oficjeli, idzie np. 30 tys. na rok.
Pomnożyć to przez tysiące podobnych przypadków - to ile tracimy na tych śmiesznych rzeczach w skali roku?
to chore , nie ma wsi a tworzą koło gospodyń wiejskich ! To tylko w Polsce możliwe.
Dobrze kiedy ludzie się organizują w różne grupy to wtedy mają większy wpływ na władzę.
,,Jednostka! Co komu po niej?!
Jednostki głosik cieńszy od pisku.
Do kogo dojdzie? - ledwie do żony!
I to, jeżeli pochyli się blisko. "- W.Majakowski
Teraz czekam na powstanie Koła Gospodarzy Wiejskich, które we Włodzimierzowie bardzo by się przydało, wtedy może razem z Wiejskimi Gospodyniami sołectwo to obudziłoby się z dotychczasowego uśpienia.
Mnie osobiście bardzo cieszą takie inicjatywy obywatelskie. Gratuluję i życzę powodzenia i wytrwałości.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!