To gratulacje ze już rok jeździsz bez kolizji ja juz 20 lat i to jeszcze zawodowo i tez nic się nie chce przydarzyć
Na tym skrzyżowaniu przydałoby się poszerzenie wschodniej jezdni na południowym wlocie, tak by uzyskać 4 pasy: 2 skrajne do skrętu w prawo i w lewo oraz 2 środkowe do jazdy na wprost.
Ale "fahofcy" ze ZDiUM-u na to nie wpadną, tak jak nie mogą wpaść na to, żeby wydłużyć pas do skrętu w prawo z Al. Armii Krajowej w ul. Wojska Polskiego do skrzyżowania z ul. Polną, tak, aby autobusy 7 z 11 linii MZK skręcające tam w kierunku dworca PKP i PKS mogły skręcić na zielonej strzałce. Obecnie (chodzi mi o stan sprzed zamknięcia ul. Wojska Polskiego) bardzo często nie mogły, bo na środkowym pasie był korek przed światłami, blokujący ten prawoskręt.
Niestety, oni potrafią tylko utrudniać ruch, zwiększają korki i smog.
"Można jeszcze lepiej, bo kocham Piotrków!"
Ja już prawko mam od prawie roku i ani jednego wypadku nie miałam. Na tych ulicach to same barany jeżdżą chyba
Sygnalizacja na tym skrzyżowaniu jest do poprawki! Należy rozważyć możliwość bezkolizyjnych skrętów w lewo z każdego kierunku!
A to wszystko pod czujnym okiem pana Telusa na banerze wyborczym(sic!)
Bezkolizyjnie można skręcić z A.Krajowej,natomiast skręcając że Słowackiego są już większe problemy bo jest po jednym pasie ruchu w każdym kierunku.
Kolejny dzwon na kierowanym skrzyżowaniu, gdzie wam się matoły spieszy ?
Skrzyżowana bezkolizyjne poprawiają bezpieczeństwo ale niestety kosztem przepustowości skrzyżowań. . . . Kosztem komfortu zostajemy masowo pozbawieni czasu który tracimy w staniu w korkach o kosztach związanych z samochodem nie wspomnę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!