Skrzyżowana bezkolizyjne poprawiają bezpieczeństwo ale niestety kosztem przepustowości skrzyżowań. . . . Kosztem komfortu zostajemy masowo pozbawieni czasu który tracimy w staniu w korkach o kosztach związanych z samochodem nie wspomnę.
Kolejny dzwon na kierowanym skrzyżowaniu, gdzie wam się matoły spieszy ?
Bezkolizyjnie można skręcić z A.Krajowej,natomiast skręcając że Słowackiego są już większe problemy bo jest po jednym pasie ruchu w każdym kierunku.
A to wszystko pod czujnym okiem pana Telusa na banerze wyborczym(sic!)
Sygnalizacja na tym skrzyżowaniu jest do poprawki! Należy rozważyć możliwość bezkolizyjnych skrętów w lewo z każdego kierunku!
Ja już prawko mam od prawie roku i ani jednego wypadku nie miałam. Na tych ulicach to same barany jeżdżą chyba
Na tym skrzyżowaniu przydałoby się poszerzenie wschodniej jezdni na południowym wlocie, tak by uzyskać 4 pasy: 2 skrajne do skrętu w prawo i w lewo oraz 2 środkowe do jazdy na wprost.
Ale "fahofcy" ze ZDiUM-u na to nie wpadną, tak jak nie mogą wpaść na to, żeby wydłużyć pas do skrętu w prawo z Al. Armii Krajowej w ul. Wojska Polskiego do skrzyżowania z ul. Polną, tak, aby autobusy 7 z 11 linii MZK skręcające tam w kierunku dworca PKP i PKS mogły skręcić na zielonej strzałce. Obecnie (chodzi mi o stan sprzed zamknięcia ul. Wojska Polskiego) bardzo często nie mogły, bo na środkowym pasie był korek przed światłami, blokujący ten prawoskręt.
Niestety, oni potrafią tylko utrudniać ruch, zwiększają korki i smog.
"Można jeszcze lepiej, bo kocham Piotrków!"
To gratulacje ze już rok jeździsz bez kolizji ja juz 20 lat i to jeszcze zawodowo i tez nic się nie chce przydarzyć
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!