metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Doker ~Doker (Gość)07.11.2011 10:49

Średnio wyobrażam sobie skręt w lewo w Słowackiego po wymalowaniu tych linii... Nie podoba mi się to wszystko, w dodatku te piękne miejsca parkingowe - czy stanie tu kolejny parkomat czy trzeba będzie dymać do tych stojących obecnie? :D

00

P51 ~P51 (Gość)07.11.2011 10:57

"Doker" napisał(a):
Średnio wyobrażam sobie skręt w lewo w Słowackiego po wymalowaniu tych linii... Nie podoba mi się to wszystko, w dodatku te piękne miejsca parkingowe - czy stanie tu kolejny parkomat czy trzeba będzie dymać do tych stojących obecnie? :D

Oj-tam, oj-tam...
Trzeba sobie ten lewoskręt wyobrazić po prostu na nowo-będzie dobrze, bo prawie tak samo jak było.Różnica - to nieco mniej miejsca na manerw ; poprzednie można było skrecać "ławą"-np.3 auta jednocześnie...;->
A parking - oczywiście,że będzie płatny ; jak wszystkie w centrum...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga07.11.2011 11:22

"Doker" napisał(a):

Parkomat będzie przeniesiony z pasa rozdziału ul. Polskiej Organizacji Wojskowej: piotrkow.pl/download.php?id=384. Jest jeden plus - przybędzie miejsc parkingowych: zlikwidowano 13, a będzie 27 nowych, czyli o 14 więcej.
Trzeba jednak przyznać, że z tymi powierzchniami wyłączonymi z ruchu to kolejny kretynizm - jak by nie można było namalować jednego pasa ruchu rozszerzającego się do 2 bez tego P-21 - coś w ten deseń: http://img853.imageshack.us/img853/2741/sowackiegoprojekt.jpg
Widziałem takie rozwiązanie w Austrii i to na drogach krajowych o dopuszczalnej prędkości 70 km/h.
A u nas wydaje się pieniądze na zbędne oznakowanie poziome, a do tej pory nie odnowiono po zimie oznakowania poziomego m.in. na ul. Dmowskiego (od Al. Armii Krajowej do ul. Górniczej) czy na ul. Sulejowskiej (od granicy miasta do ul. Miast Partnerskich) - pewnie brakło pieniędzy.

Komentarz był edytowany przez autora: 07.11.2011 11:23

00

Judasz ~Judasz (Gość)07.11.2011 11:34

Tak się zastanawiam, co będzie, jak przejazd zostanie zamknięty :) Korek do Bernardynów?

00

Judasz ~Judasz (Gość)07.11.2011 11:37

No i ten trójkąt z białych pasów na Słowackiego w stronę pl. Kościuszki przed przejściem dla pieszych - po co to było malowane? Autobusy to rozjeżdżą...

00

ty45408 ~ty45408 (Gość)07.11.2011 11:53

Czyli - powrócono mniej więcej do starego przebiegu ulicy (dawniej: Żelazna, Dworcowa, Świerczewskiego) przed zlikwidowaniem ogrodu kolejowego. A co do zastrzeżeń poprzedników odnośnie skrętu w lewo, lub rodzaju namalowanych pasów to nie czepiajmy się mało istotnych drobiazgów. Jak ktoś nie widzi potrzeby przestrzegania postanowień przepisów Prawa o ruchu drogowym to mu wszystkie ograniczenia będą przeszkadzać.

00

Judasz ~Judasz (Gość)07.11.2011 12:00

"ty45408" napisał(a):
Jak ktoś nie widzi potrzeby przestrzegania postanowień przepisów Prawa o ruchu drogowym to mu wszystkie ograniczenia będą przeszkadzać.

Proponuję Ci usiąść za fajerką autobusu i tam skręcić w Słowaka zgodnie z postanowieniami przepisów Prawa :)
Tak w ogóle, to jeśli zamknięty zostanie przejazd kolejowy, to przed skrzyżowaniem powinien zostać podświetlony elektroniczny znak nakazu skrętu w prawo (w P.O.W.). Wtedy może to skrzyżowanie nie zablokuje się od strony centrum. A może obawy są nieuzasadnione...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga07.11.2011 12:24

Ktoś wie po co na ul. Polskiej Organizacji Wojskowej postawili znak Stop? Wcześniej był "Ustąp pierwszeństwa przejazdu" i wg mnie nie było potrzeby zastępować go "Stopem". Już widzę zatrzymujących się przed nim kierowców przy zamkniętym przejeździe kolejowym.

00

P-iotrkowiani-n ~P-iotrkowiani-n (Gość)07.11.2011 14:01

"Piotrkowianin" napisał(a):
Ktoś wie po co na ul. Polskiej Organizacji Wojskowej postawili znak Stop? Wcześniej był "Ustąp pierwszeństwa przejazdu" i wg mnie nie było potrzeby zastępować go "Stopem". Już widzę zatrzymujących się przed nim kierowców przy zamkniętym przejeździe kolejowym.

a co ty niby jakimś autorytetem tutaj jesteś, żeby swoje mierne analizy tutaj publikować?nie mogę już czytać tych twoich "mądrości".Wyluzuj chłopie,bo ci żyłka pęknie

00

P51 ~P51 (Gość)07.11.2011 14:12

"Piotrkowianin" napisał(a):
Ktoś wie po co na ul. Polskiej Organizacji Wojskowej postawili znak Stop? Wcześniej był "Ustąp pierwszeństwa przejazdu" i wg mnie nie było potrzeby zastępować go "Stopem". Już widzę zatrzymujących się przed nim kierowców przy zamkniętym przejeździe kolejowym

Eeee,no, to już jest czepiactwo... ;-)
Idąc tym tropem można by zapytać,dlaczego słupki znaków nie pomalowano w paski (bo byłoby ładniej...)
Bez przesady, nie dajmy się zwariować ;->
Ja się cieszę,że kolejny remont( etap ) się zakończył i że szykuja się następne remonty!
Krok za krokiem nasze miasto ładnieje, ale jak widać podoba się to mniejszości...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat