ciekawe kiedy podadzą nowe rozkłady jazdy, oraz zmianę trasy niektórych mzk
Ja tam się cieszę że takie są kupowane :))) Ważniejsza jest mediateka a jak się komuś nie podobają to TAXI niech jeździ!!! Krzysiek Chojniak wie co robi a ty ciemny ludu zawsze psioczysz!!!
"Umowa pomiędzy NCBR a NFOŚiGW dotyczy współpracy w zapewnieniu dofinansowania zakupu autobusów bezemisyjnych przez miasta uczestniczące w programie. Będą one mogły się starać o nawet 100 proc. dofinansowanie zakupu pojazdów." Źródło: http://www.dzienniklodzki.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-kraju-i-ze-swiata/a/30-miast-dostanie-miliardy-na-tysiac-ekologicznych-autobusow,12805344/
Rozumiem, że magistrat ocknie się jak rządowe programy zostaną zamknięte. Czy może już zostały zamknięte a nasz magistrat "przespał" A może tworzymy "atrakcję" turystyczną "Skansen Komunikacji Miejskiej"
Dymiące pojazdy w tym autobusy to również źródło smogu. A sprawna komunikacja publiczna to mniej prywatnych na ulicach.
Jak już kupią nowszy autobus to może prezydent Chojniak zacznie dojeżdżać do pracy mztk-ą a nie limuzyną .
ja nie jeżdżę komunikacją miejską jak widzę te autobusy to mnie krew zalewa wolę iść piechotą niż jechać tym czym co się może rozpaść na większej dziurze. Leprze Ikarusy na złom poszły
cyt ..."pojazd powinien być niskopodłogowy..." Najlepiej kupić bez ogumienia....Będzie dotykął spodem najgłebszych dziur na Roosvelta , tego nielubianego i jeszcze kilku "mało uszczęszczanych"...
97 300 lubi jeździć starymi autobusami widać. Albo jest podległym władzom miasta
PKM Jaworzno takie "nówki" na złom oddaje: http://phototrans.pl/14,904960,56001,1.html
A tymczasem "fahofcy" ze ZDiUM-u szykują chyba jakąś noworoczną niespodziankę - na ul. Dmowskiego między ul. Górniczą i Nałkowskiej ustawili słupki przystankowe, na razie zasłonięte czarną folią. Czyżby zamierzali przedłużyć linię 2, 4 albo 6 do ul. Energetyków?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!