Ktoś w mieście robi kasę, sadzą drzewa w każdym możliwym miejscu, bardzo często wbrew jakiejkolwiek logice. Ale żeby zarobić na sadzeniu, trzeba najpierw wyciąć (i na tym też zarobić).
Topola i wierzba są drzewami złymi energetycznie dla ludzi. Wierzby wyrastały na ciekach wodnych, a sadzono je na podmokłych terenach, aby je osuszały, natomiast topola ma tak długie korzenie jak jest wysoka, nie rośną w głąb, tylko się płożą i oplatają napotykane przeszkody, również fundamenty domów, i miażdżą.
Ludzie, którzy sprzeciwiają się wycince drzew na poprzecznej mieszkają chyba na innym osiedlu... co chwilę jakieś drzewo tam się przewraca i tylko stwarzają one zagrożenie. Mieszkam obok i dla mnie wszystkie powyżej drugiego piętra powinny być wycięte razem z pniem i posadzone w to miejsce inne, które nie rozrośnie się nigdy na taka skalę jak te powyginane bomby zegarowe.
I bardzo dobrze. Można wyciąć stare i posadzić młode drzewka. Starych drzew nikt nie podcina i się nimi nie zajmuje.Na Staszica była ostatnio awaria prądu spowodowana przez gałęzie drzew, które dosłownie zarosły słup. Mam mnóstwo popalonych rzeczy w domu i kto teraz poniesie za to odpowiedzialność? A drzewa od dawna nie przycinane.
Nie wiem z jakiego powodu ale kiedyś sadzono tylko takie drzewa "śmieci",takie o których pisze tu ~brzoza dąb klon buk sosna (Gość).Myślę że należy się ich pozbyć i zasadzić inne szlachetne odmiany bardziej przyjazne człowiekowi.A może chodzi o to w tym "proteście" aby pieski pani eli czy pana janka miały miejsce do szczania?
Ludzie walczą o parę słabych drzewek na osiedlach, a z niedalekiego lasu w Kłudzicach wyjeżdżają setki ton drewna tygodniowo. Mamy w Polsce całe grono pesudo-ekologów, którzy rzekomo troszczą się o drzewa i czyste powietrze, ale podłogi w domu chcą mieć drewniane, nowe,drewniane meble, dębowy stół (bo ten stary już niemodny), za domem drewnianą altanę z drewnianą palisadą... a drzewa płaczą...
Niech miasto zrobi porządek z drzewami przy ulicy ŻWIRKI, gdzie przy niewielkim wietrze spadają gałęzie ludziom na posesje i na głowy!!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!