metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Lesina23 Lesina23ranga03.02.2014 11:28

fajnie jest pomagać i wspierać biednych jednakże czy takie dawanie za darmo czegoś ludziom biednym nie powoduje że nie będzie im się chciało pracować w przyszłości??? W końcu dostac komputer tylko dlatego że jest się biednym to tak jak zasiłki dla bezrobotnych którzy nawet nie szukaja pracy i lubią dostawać coś za nic:) mi się wydaje że lepiej by było dawać sprzęt nie socjalnie tylko dla osób które siedobrze uczą i ciężko pracuja na wyniki.

20

Bolo ~Bolo (Gość)03.02.2014 11:35

Cytuję:
...otrzyma komputery z darmowym dostępem do Internetu.

Rozumiem, że jak za darmo to firma dostarczająca internet nie będzie pobierała opłat. Czy może jednak to nie będzie za darmo i zapłaci za to podatnik?

30

Zanzi ~Zanzi (Gość)03.02.2014 14:27

"Lesina23" napisał(a):
czy takie dawanie za darmo czegoś ludziom biednym nie powoduje że nie będzie im się chciało pracować w przyszłości??? W końcu dostac komputer tylko dlatego że jest się biednym to tak jak zasiłki dla bezrobotnych którzy nawet nie szukaja pracy i lubią dostawać coś za nic:) mi się wydaje że lepiej by było dawać sprzęt nie socjalnie tylko dla osób które siedobrze uczą i ciężko pracuja na wyniki.

Jest dużo racji w tym, co piszesz, jednakże dzieci nie odpowiadają za biedę czy nieporadność rodziców. Może być tak, że komputer dla kilku z tych dzieciaków będzie bodźcem do rozwijania pozytywnych zainteresowań, ułatwieniem w nauce lub po prostu przyjemnością, jakiej rodzice nie byliby w stanie zapewnić. Jest tyle bzdurnych i głupich pomysłów marnowania publicznych pieniędzy, że ten, na ich tle, wypada nieźle ;)

50

LUQ LUQranga03.02.2014 20:00

to ja też chce komputer i internet za darmo bo w domu nie mam.
A tak na poważnie tym co się naprawdę należy nie dostaną a ci co pójdą do MOPSU rzucą worek słów na K H i p dostaną wszystko takie bezsensowne polskie prawo. A tak na koniec dostaną te komputery a potem będą one w lombardzie bo rodzice zastawią je żeby mieć na alkohol i tyle.

40

jaki ~jaki (Gość)04.02.2014 12:25

w którym lombardzie można je odkupić ???

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat