fajnie jest pomagać i wspierać biednych jednakże czy takie dawanie za darmo czegoś ludziom biednym nie powoduje że nie będzie im się chciało pracować w przyszłości??? W końcu dostac komputer tylko dlatego że jest się biednym to tak jak zasiłki dla bezrobotnych którzy nawet nie szukaja pracy i lubią dostawać coś za nic:) mi się wydaje że lepiej by było dawać sprzęt nie socjalnie tylko dla osób które siedobrze uczą i ciężko pracuja na wyniki.
Rozumiem, że jak za darmo to firma dostarczająca internet nie będzie pobierała opłat. Czy może jednak to nie będzie za darmo i zapłaci za to podatnik?
Jest dużo racji w tym, co piszesz, jednakże dzieci nie odpowiadają za biedę czy nieporadność rodziców. Może być tak, że komputer dla kilku z tych dzieciaków będzie bodźcem do rozwijania pozytywnych zainteresowań, ułatwieniem w nauce lub po prostu przyjemnością, jakiej rodzice nie byliby w stanie zapewnić. Jest tyle bzdurnych i głupich pomysłów marnowania publicznych pieniędzy, że ten, na ich tle, wypada nieźle ;)
to ja też chce komputer i internet za darmo bo w domu nie mam.
A tak na poważnie tym co się naprawdę należy nie dostaną a ci co pójdą do MOPSU rzucą worek słów na K H i p dostaną wszystko takie bezsensowne polskie prawo. A tak na koniec dostaną te komputery a potem będą one w lombardzie bo rodzice zastawią je żeby mieć na alkohol i tyle.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!