A Pan Prezydent Chojniak czasem nie chce tam się dostać?Tyle wtedy by mógł dobrego dla Piotrkowa zrobić.Może nawet Traktat do Brukseli?!Nie tylko w granicach miasta :)))
Radny Ludomir Pencina (PO), Urszula Czubała (PO), Marian Błaszczyński (RdP), Mariusz Staszek (RdP), Jadwiga Wójcik (RdP), Marek Konieczko (RdP), to najlepsi kandydaci z Piotrkowa. Mają doświadczenie samorządowe i chęć do pracy, bo ciągotki do dużych pieniędzy ma każdy z nas.
Proponuję Pana Przewodniczącego Rady - nareszcie jego apetyty finansowe byłyby zaspokojone.
Rozbawił mnie pan profesor. O, tutaj:
Pan profesor chyba miał na myśli, że odpowiedzialność polityka za jego działania jest bardzo duża. Tak, powinna taka być. Ale nie jest. Każdy widzi, że polityk za swoje złe decyzje nie ponosi żadnej odpowiedzialności. W Polsce jeszcze żadnego nie rozliczono i przed sądem nie postawiono. A szkodników mamy na pęczki. I są bezkarni. Nawet ewentualne wykluczenie z dalszego życia politycznego, to za pewne występki (szkodliwe prawo, szkodliwe dla Polski umowy, dezorganizacja, malwersacje, afery, itp.) nie jest żadną karą.
O, i tutaj też pan profesor mnie rozbawił:
Polscy piłkarze NIE ZNAJĄ się na kopaniu piłki. Może się znali 40 lat temu, ale nie teraz. Polityków znających się na polityce to też w Polsce za wielu nie ma. Świetnie się za to znają, jak utrzymać się przy korycie - jest sporo takich, co od ćwierćwiecza się utrzymują i jeszcze się nie nażarli...
Nie wiem, jak pana profesora, ale mnie osobiście bardzo to martwi...
Czy anonimowy autor tegoż artykułu użył nieświadomie nieudolnego sformułowania (użył słowa "kupę" zamiast "dużo"), czy też może sprytnie chciał w ten sposób zasugerować, że mamy polityków, którzy u nas gówno robią, i lepiej żeby poszli sobie srać do Brukseli? ;) Jeśli tak, to ja bym ich wypieprzył nawet na Kamczatkę... ;)
O, naprawdę? Czy tylko Panu Dziennikarzu się poszukać nie chciało?
Doskonały pomysł, ja dołożył bym jeszcze "aresa1" i "piotrkowianina".Sami swoi.
Takie koryto! Nieroby nerwowo przebierają nóżkami.
Zagłosuję na każdego kto notarialnie przyrzeknie, że odda wynagrodzenie eurodeputowanego na ubogich.
Ukraińcy powinni u siebie startować w wyborach to raz.
Dwa skoro wspiera bandyterkę, która popiera banderowców jako bohaterów ukriańskich - Morderców Polaków to po co pcha się z polskiego grajdołka do PE. Jak jej źle w celebrycie to powinna wrócić na ukrainę i tam stanąć do walki, a nie zajmować miejsce Polakom w swoim kraju do startu do PE.
Tyle w temacie.
Polityka to parafrazując słowa WC szambo z g....m, w którym na zlecenie moje/nasze polityk musi nurkować i łowić skarby.
Cyrk, reklamówka i pośmiewisko.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!