metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Gosc ~Gosc (Gość)28.02.2017 21:27

Niech wreszcie zburza ta spalona kamienice na wojska polskiego a dopiero potem kituja

00

śmieszek ~śmieszek (Gość)16.10.2015 10:05

Piotrków może uratować tylko "Złoty Pociąg" lub przeniesienie Sejmu do miasta. O...to by się dopiero działo. To samo było 500 lat temu. Ale ,ale...nie było pociągów.

60

obecny piotrkowiak ~obecny piotrkowiak (Gość)16.10.2015 10:07

były piotrkowiaku - spadek liczby mieszkańców to trend w całej Polsce. Nie dotyczy to oczywiście Warszawy i może jeszcze kilku największych miast (ale już nie np. Łodzi). A liczba mieszkańców to nie ok. 60 tys., lecz ok. 75 tys. Mała różnica, ale zawsze.

33

r ~r (Gość)10.06.2016 13:01

Klimat się ociepla; grzyb na murku rośnie.

20

gość ~gość (Gość)16.10.2015 08:31

Niestety w tej część miasta nie ma gdzie zaparkować samochodu więc nie wiem jak mają się rozwinąć usługi.

90

Lesina23 Lesina23ranga16.10.2015 14:12

Żyjemy w pięknym mieście gdzie odkąd jesteśmy w UE zamknięto resztę ledwo zipiących zakładów pracy, zamknięto prawie wszystkie mniejsze firmy usługowe. Ale mamy za to dużo super marketów (nie polskich) galerię handlową wyremontowany park i trakt wielu kultur Dziękujemy władzy i UE

72

nul ~nul (Gość)16.10.2015 12:46

Dla kogo te kłamstwa o przyjaznym klimacie? Miasto umiera, najemców brak, bo nie sposób zarobić na opłaty i podatki, a cóż dopiero na własne utrzymanie. Kto wynajmuje ten wie, że prawdziwym właścicielem wszystkich nieruchomości w mieście jest ta banda darmozjadów z Urzędu Miasta. Bo czy prawny właściciel coś zarobi , czy nic to im musi w zębach zanieść podatek, a jak nie to go zlicytują i zabiorą "swoje" . Podzamcze to obraz ruiny i rozpaczy. Nie wyglądało tak po żądnej najstraszniejszej wojnie . Za takie gospodarowanie w normalny państwie ktoś powinien w pierdlu siedzieć,
a tymczasem tutaj sami zasłużeni wystawiają klapy do orderów i wyróżnień.

70

byly_piotrkowiak ~byly_piotrkowiak (Gość)16.10.2015 08:54

To jak umarłemu kadzidło... już nie pomoże, niestety. Piotrków się wyludnił i już trudno mu będzie wrócić do stanu choćby z lat 90 - tych XX wieku. Słyszałem, że teraz liczba mieszkańców waha się w okolicach 60 tyś. To już miasteczko, mieszkańcy są starzy, młodzież ucieka,coraz mniej osób z okolic tu nawet na zakupy przyjeżdża - taka smutna prawda... Szkoda, urodziłem się tutaj, wychowałem, wykształciłem, pracowałem, założyłem pierwszą działalność gospodarczą w tym mieście, jednak z czasem - jak każdy, kto ma oczy i rozum - zobaczyłem i zrozumiałem, że nie ma sensu. Każdy, kogo interesuje życie a nie egzystencja, ucieka z tego miasta. Smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam wszystkich z Piotrkowa Trybunalskiego.

121

Pytam ~Pytam (Gość)16.10.2015 08:36

Tak słyszałem i nie wiem czy to prawda, że. Podobnie było z gruntami pod budowę wielkopowierzchniowych magazynów. Były preferencje otwarcia. Potem chyba podniesiono podatek. Ma ktoś wiedzę w temacie?

30

Leito ~Leito (Gość)16.10.2015 08:20

Ach ten Piotrków, taki doskonały i przyjazny....

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat