Niech wreszcie zburza ta spalona kamienice na wojska polskiego a dopiero potem kituja
Piotrków może uratować tylko "Złoty Pociąg" lub przeniesienie Sejmu do miasta. O...to by się dopiero działo. To samo było 500 lat temu. Ale ,ale...nie było pociągów.
były piotrkowiaku - spadek liczby mieszkańców to trend w całej Polsce. Nie dotyczy to oczywiście Warszawy i może jeszcze kilku największych miast (ale już nie np. Łodzi). A liczba mieszkańców to nie ok. 60 tys., lecz ok. 75 tys. Mała różnica, ale zawsze.
Niestety w tej część miasta nie ma gdzie zaparkować samochodu więc nie wiem jak mają się rozwinąć usługi.
Żyjemy w pięknym mieście gdzie odkąd jesteśmy w UE zamknięto resztę ledwo zipiących zakładów pracy, zamknięto prawie wszystkie mniejsze firmy usługowe. Ale mamy za to dużo super marketów (nie polskich) galerię handlową wyremontowany park i trakt wielu kultur Dziękujemy władzy i UE
Dla kogo te kłamstwa o przyjaznym klimacie? Miasto umiera, najemców brak, bo nie sposób zarobić na opłaty i podatki, a cóż dopiero na własne utrzymanie. Kto wynajmuje ten wie, że prawdziwym właścicielem wszystkich nieruchomości w mieście jest ta banda darmozjadów z Urzędu Miasta. Bo czy prawny właściciel coś zarobi , czy nic to im musi w zębach zanieść podatek, a jak nie to go zlicytują i zabiorą "swoje" . Podzamcze to obraz ruiny i rozpaczy. Nie wyglądało tak po żądnej najstraszniejszej wojnie . Za takie gospodarowanie w normalny państwie ktoś powinien w pierdlu siedzieć,
a tymczasem tutaj sami zasłużeni wystawiają klapy do orderów i wyróżnień.
To jak umarłemu kadzidło... już nie pomoże, niestety. Piotrków się wyludnił i już trudno mu będzie wrócić do stanu choćby z lat 90 - tych XX wieku. Słyszałem, że teraz liczba mieszkańców waha się w okolicach 60 tyś. To już miasteczko, mieszkańcy są starzy, młodzież ucieka,coraz mniej osób z okolic tu nawet na zakupy przyjeżdża - taka smutna prawda... Szkoda, urodziłem się tutaj, wychowałem, wykształciłem, pracowałem, założyłem pierwszą działalność gospodarczą w tym mieście, jednak z czasem - jak każdy, kto ma oczy i rozum - zobaczyłem i zrozumiałem, że nie ma sensu. Każdy, kogo interesuje życie a nie egzystencja, ucieka z tego miasta. Smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam wszystkich z Piotrkowa Trybunalskiego.
Tak słyszałem i nie wiem czy to prawda, że. Podobnie było z gruntami pod budowę wielkopowierzchniowych magazynów. Były preferencje otwarcia. Potem chyba podniesiono podatek. Ma ktoś wiedzę w temacie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!