Z obecnych pokoleń nic nie będzie chowane na smartfonach od małego nic z tego nie wyrośnie jedynie tania siła robocza dla zachodnich korporacji do tego za nim dorośnie straci wzrok od świecących ekranów a do tego nic nie będą umieć. Dziś wystarczy ,ze prądu braknie a taka lala w sklepie nie potrafi obliczyć ile za zważony towar się należy. Ostatnio jestem w przychodni sporo dzieci do okulisty czeka ale każde ma tablet lub smartfon a ledwie chodzić umie i do tego okulary na nosie
Lepszy klaps w dupsko na bieżąco niż inne (obecnie lansowane) psychiczne/bezstresowe metody wychowawcze. Jaka rośnie młodzież wychowywana ponoć "bezstresowo" to chyba wszyscy wiemy?!?
Ale psiory to właśnie takie ,,bohatery" silni wobec słabych słabi wobec silnych świadczy o tym ich aktywność kiedy odwaga była w cenie...
Weź człowieku zamilcz i się nie wypowiadaj na tematy na które widocznie nie masz pojęcia. Ile dzieci wychowałeś, że będziesz tu prawił morały w tej kwestii ? Kiedyś młodzież i dzieci były inne, miały jakiekolwiek poszanowanie do starszych, do nauczycieli itd. Nie chcę wrzucać wszystkich do jednego wora aczkolwiek w większości wypadków bezstresowe wychowanie nie wyszło nam na dobre. Kiedyś nauczyciel za ucho podniósł delikwenta, linijką po łapach się dostało i była cisza. A teraz przecież dotknąć Ci nie wolno ! Bo albo się znęcasz albo wykorzystujesz seksualnie ! Chorych czasów dożyliśmy, później się dziwić, że po ulicach chodzą jakieś niedorajdy życiowe. W ogóle to powinno się zacząć od przywrócenia służby wojskowej ! Cześć i miłego dnia Wszystkim !
Przypomianam, że przeciętny przestępca bił bity w dzieciństwie przez patologicznych rodziców. Taka to metoda wychowawcza. Przemoc rodzi przemoc. Bicie dzieci to patologia w życiu swoich dzieci nie uderzyłem i nigdy nie było z nimi kłopotów w szkole.
Dawniej mówiono, że lepsze bite niż głaskane i zdechłe, żeby było jasne, nie jestem za biciem dzieci, najpierw powinno się tłumaczyć, ale jak nie skutkuje to granice zaznaczamy radykalniej, zapada u niektórych bardziej w pamięć. Do tego jest potrzebna prawdziwa rodzicielska uwaga, a dzisiaj niektórzy rodzice uważają, że spełnianie zachcianek dziecka go wychowa i internet, widać to na każdym kroku w miejscach publicznych. Konieczne przywrócenie dla młodych ludzi służby wojskowej.
Bezstresowe wychowanie a potem nauczyciel w szkole boi się ucznia,dawniej było to niedopomyślenia,dostało się połapach i nawet niepowiedziało się o tym w domu , nikt nie nażekał i przynajmniej miało się jakiś szacunek do starszych!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!