WSZYSCY POWINNI ZNAC ZASADY I REGULY RUCHU PIESZEGO JAK I SAMOCHODOWEGO! Osobiscie nie posiadam samochodu ale kazdy pieszy jak i rowerowy uczestnik ruchu drogowego powinien uwazac! to nie jest tak ze swieta krowa piesza i rowerowa uwaza ze ma pierszenstwo a auto zatrzyma sie w sekunde! Zdrowego rozsadku dla wszystkich!Zmiana przepisow ze pojazd musi sie zatrzymac przed przejsciem dla pieszych! Totalna bzdura! Alae czas juz nie cofniemy! Zycze wszystkim zdrowia! Za wrogie i nieprzychylne komentarze tez dzeikuje! Dobrego konca lata Wszystkim!
Jeżeli mam pierwszeństwo na pasach to z niego korzystam i to jest twój problem ze masz na mnie uważać bo ja mogę iść po alkoholu a tobie nie wolno, proste i logiczne
Do pieszych i rowerzystów, Pamiętajcie macie tylko jedno zdrowie, nie pchajcie się pod koła
jedzie rowerzysta i przejeżdża przez przejście dla pieszych i co ja mam hamować ,czy on PRZEPROWADZIĆ rower ? sytuacja z dzisiaj ,zresztą zawsze można sprawdzić ,,,, kto na rakowskiej wyląduje ?
Dobrze że są takie akcje to policjanci mają co robić, bo w pozostałe niekontrolowane noce smarki palą gumy i wyją silnikami do wypęku całe noce, a żadnego policjanta nie ma w zasięgu dziesięciu kilometrów. Dzisiaj widziałem bandytę za kierownicą na rondzie sulejowskim i mam nadzieję że któryś z kierowców podeśle filmik z jego rajdu na policję.
Zapamiętajcie kierowcy, armatorzy-pieszy na pasach ma zawsze pierwszeństwo.
21 sierpnia o godzinie 21.40 jadąc ścieżką rowerową przy ulicy Dzielnej wymuszono na mnie pierwszeństwo na przejeździe rowerowym.Jakies auto z rejestracja EPI prawie uderzyło we mnie,ja hamując przewróciłem się na chodnik.Kierowca musiał to widzieć,mimo wszystko uciekł z miejsca zdarzenia.Niestety nie ma kamer w tym miejscu i mu się upiekło.Montuje kamerkę na rower i będę tępił takich kierowców.
Pytanie mam - czy prawa, przepisy prawa obowiązują każdego? W tym przepisy prawa ruchu drogowego? Nawet tych, co tych paragrafów nie znają? Łatwo jest schwytać kierującego samochodem, bo jest zarejestrowany i rejestrację widać. Pieszy łamie przepisy lub dokonuje wykroczeń i chodu. Nie ma go. Szukaj wiatru na ulicy czy szosie. Podobnie rowerzyści, hulajnogowcy, rolkowcy i wrotkowcy. Kilka dni temu dziewoja na hulajnodze wywróciła starszą panią na chodniku, najechała na nią i uciekła. Takich historii jest mnóstwo. Dlaczego są ścigani i karani tylko jedni uczestnicy ruchu drogowego? O pieszych i rowerzystach raczej się nie słyszy, że są karani mandatami, po zalaniu przepisów ruchu drogowego. Czyżby byli tak idealnie, czy tak nieuchwytni, czy policja jest niedołężna? Wszyscy są, chyba, równi wobec paragrafów prawa? Pozdrawiam.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!