metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Grzegorz ~Grzegorz (Gość)24.10.2013 20:27

Gdyby ktoś pomyślał, to by zrobili sygnalizację zsynchronizowaną z tą ze skrzyżowania koło Kauflandu.
A że nikt nie pomyślał, to zrobili jak zrobili. Kolizję osobiście pamiętam stamtąd jedną.
Plus jest taki, że łatwiej będzie tam zdać egzamin na prawo jazdy, bo dotychczas trzeba było przejechać to skrzyżowanie (przeciąć Armii Krajowej) "na jeden raz".

00

qqryq ~qqryq (Gość)24.10.2013 20:30

nietrudno zauważyć, iż szanowna komisja czerpie z 'najlepszych' lokalnych wzorców: z Łodzi.
stąd można podejrzewać, iż docelowo wszystkie ulice w Piotrkowie będą jednokierunkowe z wymuszonym prawo- lub (ale rzadko) lewoskrętem.
a pośrodku nich będzie biegło torowisko dla tramwaju przyjaźni i sympatii dla członków [...] ich mać.

00

maddox ~maddox (Gość)24.10.2013 21:03

"ares1" napisał(a):
Jak często jezdzisz Polną?Mniemam że rzadko ponieważ ten konkretny nakaz wydłuża droge dojazu a nie o to chyba chodzi tak?Marny kierowca tylko nie umiał się zachować na tym skrzyzowaniu i właśnie pod marnych kierowców wprowadzono takie usprawnienia!Napewno nie dotyczyło to bezpieczeństwa skoro sama Policja nie widziała w tym sensu!

Wydłuża drogę dojazdu skąd dokąd? Zawsze możesz tak zaplanować trasę aby to skrzyżowanie ominąć. Piotrków to nie "ulicówka" i da się dojechać do celu przeważnie kilkoma drogami.
To chyba pierwsze z nielicznych działań zarządu dróg jakie popieram. Od dawna na tym skrzyżowaniu robił się totalny burdel, a cała masa kierowców nie wiedziała jak się zachować. Ile to razy ktoś mi wyjeżdżał tam pod maskę z Polnej, albo zatrzymywał się tak, że trzeba go było omijać jadąc AK - ciężko mi by było zliczyć te sytuacje.

00

lemurrollo ~lemurrollo (Gość)24.10.2013 21:21

Sprawa jest prosta...Ktoś wpływowy pewnie musiał musnąć pedał hamulca jak jechał stówką i jest nakaz...Proste ???
Komisja nie jest do zachcianek "bydła" tylko do wyższych celów.

00

. ~. (Gość)24.10.2013 21:44

"maddox" napisał(a):
Od dawna na tym skrzyżowaniu robił się totalny burdel, a cała masa kierowców nie wiedziała jak się zachować. Ile to razy ktoś mi wyjeżdżał tam pod maskę z Polnej, albo zatrzymywał się tak, że trzeba go było omijać jadąc AK - ciężko mi by było zliczyć te sytuacje.

popieram - dokładnie tak tam jest, często jeżdżę Al. Armii Krajowej i widzę jak z ul Polnej wyjeżdżają auta na wprost metodą "zdążę, a jak nie to inni się zatrzymają". Kolizji na tym skrzyżowaniu jest wiele, tylko większość nie jest zgłaszana policji. W związku z tą nową organizacją ruchu zbędne jest wybudowanie ronda Wojska Polskiego / Polna.

00

Luca ~Luca (Gość)24.10.2013 21:46

wreszcie mądra decyzja,czekamy jeszcze na ul. Wysoką,żeby była jednokierunkowa

00

mol molranga25.10.2013 00:05

Nie rozumiem-jakie oburzenie, jakie zaskoczenie,jakie

Cytuję:
chcąc przestrzegać przepisów, muszą skręcać w prawo.

(łaskę robią)? Jest znak, jest nakaz to należy wykonać i przestrzegać.

00

psina lesina ~psina lesina (Gość)25.10.2013 06:13

Luca-jeden debil,mol-drugi debil.
Dwóch naczelnych debili tego forum.

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)25.10.2013 06:26

"." napisał(a):
W związku z tą nową organizacją ruchu zbędne jest wybudowanie ronda Wojska Polskiego / Polna.

Jeszcze tego brakowało!

00

PT ~PT (Gość)25.10.2013 07:25

"Luca" napisał(a):
wreszcie mądra decyzja,czekamy jeszcze na ul. Wysoką,żeby była jednokierunkowa

Ty tak na poważnie? Czy robisz se jaja?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat