a jakby tak wszystkie skrzyżowania miały tylko nakaz jazdy w prawo.. to by dopiero było bezpiecznie! :)
kierowcy zazwyczaj wolą szybciej niż bezpieczniej,świadczy o tym prędkość z jaką jeżdzą,ale nie o to tutaj chodzi.czy dobrze się stało ?? należało by sprawdzić ile było tam kolizji drogowych i wtedy można oceniać.ale tak na pierwszy rzut oka to jest to idiotyzm ten zakaz.
Na skrzyżowaniu W. Polskiego - Kostromska mogą przejechać tylko cztery samochody, natomiast Sowackiego -A. Krajowej jak chcemy skręcić w lewo lub zawrócić do W. Polskiego przejeżdżają tylko 3 samochody. Czy w związku ze zmiana organizacji ruchu ul. Polnej ktoś pomyślał o pzredłużeniu czasu zielonych świateł na skrzyżowaniach j.w. czy tylko wydano rozkaz bez zastanowienia o konsekwencjach.
Mam wrażenie że w naszym mieście ,mistrze od podejmowania decyzji to są prawdziwe mistrze
Jak często jezdzisz Polną?Mniemam że rzadko ponieważ ten konkretny nakaz wydłuża droge dojazu a nie o to chyba chodzi tak?Marny kierowca tylko nie umiał się zachować na tym skrzyzowaniu i właśnie pod marnych kierowców wprowadzono takie usprawnienia!Napewno nie dotyczyło to bezpieczeństwa skoro sama Policja nie widziała w tym sensu!
Zgadzam się, wszystkie skrzyżowania z nakazem w prawo.
Nie do wiary, miasto cudów.....
Kolejny debilizm w wykonaniu Rysia !!! Dlaczego nikt nie rozpędzi tej bandy darmozjadów i dyletantów z Zarządu Dróg ???
Jaka Komisja Bezpieczeństwa, jakie względy bezpieczeństwa - to raczej cyrk. Czy szanowna komisja nie widzi że jedno z większych zagrożeń (często dochodzi tam do kolkizji) to skrzyżowanie Zelaznej, Dmowskiego, Górnej i Armii Krajowej? Proszę wyjechać z Dmowskiego gdy ludzie z Haeringa po 14 wychodzą do domu. To jest ruletka aby skręcić w Armii Krajowej. Polna to pikuś. Od lat mówi się o przebudowie tego skrzyżowania i co? Tylko się mówi, żadna władza w Piotrkowie nie chce się tego podjąć. A szkoda bo za tym przemawiają względy bezpieczeństwa. Warto porównać ilość kolizji na tych skrzyżowaniach. A tam też od lat jest prawoskręt z Górnej - ilu go nierespektuje? Może komisja obudzi się wreszcie?
Ja daje WIELKI minus dla komisji bezpieczeństwa, takie jest moje zdanie, które nikogo nie obchodzi. Ale to jest moje zdanie i jestem z niego zadowolony.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!