Karusia to ma prezesa do wywalenia razem z zarządem i resztą osób pozwalających na te interesy.
Ja nie rozumiem jak to jest ze płaci się za kilka miesięcy okres letni bez włączonego ogrzewania a i tak później są niedopłaty. Trochę to dziwne. Nadplacasz 4 miesiące ponad a i tak mało.
Wieś śmieje się z miasta! Płacicie czynsz i w wałka was robią hehe. My to już od miesiąca palimy w kominkach, hehe
Ceny rosną, bo jest "globalne ocieplenie", więc wzrastają ceny pozwoleń na spalanie paliw (czyli emisję dwutlenku węgla).
Zimno czy nie zimno, to oficjalnie jest "globalne ocieplenie", z którym trzeba walczyć nakładaniem kuriozalnych i kuriozalnie wysokich podatków. Jak ktoś twierdzi, że jest zimno, to jest szur i płaskoziemca, bo każdy nowoczesny wykształcony człowiek wie, że jest globalne ocieplenie, tak twierdzą w mediach, a młodzież protestuje przeciwko temu ociepleniu na ulicach... Jedna dziewczynka nawet z tego powodu poszła na wieczne wagary... Więc nie piszcie, że jest zimniej, bo ona się dowie że te jej protesty są bez sensu i będzie jej przykro, a już cechuje się fizjonomią pokrzywdzonej przez los...
Nie można pisać takich herezji, bo przecież skoro wiadomo, że jest globalne ocieplenie, to znaczy, że z każdym rokiem jest coraz cieplej. A nawet jak się zdarza, że jest zimniej, to znaczy, że wyjątek potwierdza regułę. Proste?
No wzrosły, bo jest globalne ocieplenie. Jak ludzie mają cieplej, to wydajniej pracują i więcej zarabiają, więc mają pieniądze na opłaty na walkę z globalnym ociepleniem...
A w ogóle to po co Wam w mieszkaniach ogrzewanie, skoro jest globalne ocieplenie i bez grzania jest cieplej?
Płaczcie i płaćcie na ten szczytny cel, jakim jest walka z globalnym ociepleniem. Nowa religia wymaga ofiar!
;)
A ja sobie zamontowałem pieć na ekogroszek i mam ciepło. Mam gdzieś czy ten groszek jest eko, bo ekologiczny, czy eko, bo ekonomiczny. Z szaleństwem przechodzenia na gaz, jeszcze poczekam.
...W Chinach brakuje prądu. Skupują węgiel "za wszelką cenę"...
A w Bolandii zielona energia i tanie gazowe i elektryczne ogrzewanie. Zimno to widzę.
W TBS gdzie są logotermy ciepło z grzejników może być nawet w lipcu :D
Poza tym chyba kogoś fantazja poniosła z tymi podwyżkami od września, bo w umowach jest, że musi być 3 miesięczny okres wypowiedzenia starej umowy... Poważnie pytam... jest to do wygrania z TBSem?
Ta, włączą dopiero wtedy jak wszyscy będą już przeziębieni. Rozumiem, że spółdzielnia dba o moje finanse i w związku z podwyżkami cen energii opóźnia jak najbardziej start okresu grzewczego, ale ja mam już dość chodzenia w swetrach po mieszkaniu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!