Czy ta hala jest nam naprawdę niezbędna, czy nie ma innych niecierpiących zwłoki inwestycji ? (Pomijając ul.scaleniową bo tą mam akurat głęboko w "powarzaniu")
Kto w dobie braku pieniędzy w budżecie miasta i najwyższych cen materiałów i usług budowlanych chce budowy jakiejś hali???
Niech znajdą kapitał prywatny, może niech poszukają w swoich kieszeniach.
Prawda jest taka ze inwestycje w Piotrkowie w większości kończą się planami np. Aquapark, Hala sportowa, Dyskoteka na byłej hucie, drogi Roosevelta czy Żelazna. Po prostu się nie opłaca lepiej robić poboczne drogi mediatekę która mało kto odwiedza, marketów których jest bardzo dużo .
Jechałem wczoraj wieczorem samochodem przez miasto i dalej lampy były zgaszone, mimo że było ciemno i przy przejściach dla pieszych było bardzo niebezpiecznie, bo po prostu nie było nic widać. To miasto potrzebuje ważniejszych rzeczy (lampy ledowe, ogólnie, infrastruktura), niż rzeczy, służących do rozrywki.
drugą mediateke zróbta, w tej jest tak tłoczno że maskara.... i koniecznie większą aby pomiesciał całą mądrość piotrkowskich urzedników
Ale macie parcie na to czyżby niedługo wybory zamiast tego od przejazdu kolejowego do świateł hodnik i lampy nowe zróbcie
ja już byłam, z całym prawie zapleczem, stoję niedaleko. wystarczyło mnie trochę zmodernizować w odpowiednim czasie, dobudować większą siostrę i byłoby super. a tak stoję przerzucana od jednego właściciela do drugiego i niszczeję, nikt mnie nie chce, ale nowe to wszyscy, chyba za przysłowiowe wszy. smutno pozdrawiam.
Relax do przebudowy! Mamy dwa zespoły w najwyższych rozgrywkach ligowych w kraju, ale nie da się meczów oglądać przez te słupy. Zróbcie coś z tym.. bądźmy dumni z piłki ręcznej i na tym też budujmy wizerunek Naszego miasta! Od lat tutaj wszyscy tylko narzekają!
Gdzie tu logika? Mediateka, pogadanki o nowej hali sportowej, niekończący się remont Starówki... a w mieście brak inwestorów... tylko deweloperka i sklepy. Nawet gdyby powstały 3 nowe hale, stadion, teatr, 3 baseny, opera, to i tak 2/3 mieszkańców by nie korzystała ze względu na niskie zarobki. Od lat jest problem, żeby wyremontować główne ulice w mieście czy dokończyć obwodnice. Wielki problem zrobić mieszkańcom bezpłatną komunikację miejską. Co chwila awarie wodociągów czy węzłów ciepłowniczych.Tutaj władze miasta nie widzą problemu?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!