Wolalbym pytanie-kiedy doczekamy sie godnych warunkow zycia i pracy?Ale akurat to rządzących nie interesuje.
Bardzo dobrze pan Dyrektor powiedział po co większa hala jak kibiców jest ile jest.Na męskiej lidze 60% obiektu zajęte ,a na żeńskiej 20-25%.Lepiej wybudować obiekt pod imprezy artystyczne ,ale czy miasto na to stać.Szczerze wątpię.Oszczędności na oświetleniu ulic w oświacie czy brak remontów niektórych dróg.A niestety taki obiekt to kilkadziesiąt milionów.
do historyka - tak chodzi o były kompleks sportowy przy ulicy Batorego, tak wiem, że swoją siedzibę będzie miało archiwum. ale nim do tego doszło zmieniali się właściciele. mam troszkę lat i pamiętam jak odbywały się tam imprezy sportowe, obył się tam koncert Lady Pank .i tak jak wcześniej wspomniałam można było to miejsce odpowiednio zaaranżować i byłoby fajne od tego są architekci. życzę miłych i kolorowych snów, jutro będzie lepiej.
Nie mam zdania na temat budowy nowej hali, oprócz tego, ze... chyba są w mieście ważniejsze tematy, które maja bardziej bezpośredni wpływa na jakość życia, ale tak na marginesie:
Jeśli już wybudują tą halę.... Zawsze przy takich okazjach tak jest, że ktoś przecina wstęgę, wygłasza piękne przemówienie, może nawet sobie przypisze zasługi, że coś tam zostało wybudowane, później oczywiście zazwyczaj jest uroczyste przyjęcie dla takich „przecinaczy”, a gdzieś w ostatnim rzędzie na tej uroczystości stoi ktoś, kto wykonał ogrom pracy, żeby było w ogóle co otwierać i może ledwo trzyma się na nogach z przepracowania. Ale... niektórzy tak mają, że zawczasu kombinują, jak tu się w życiu ustawić, żeby to ktoś inny się naharował i sobie tylko przecinać wstęgi, pięknie przemawiać itd..... Wiem coś o tym, bo... sam niedawno stałem w tym ostatnim rzędzie i rzygać mi się chciało, kiedy musiałem brać udział a w tej smutnej uroczystości urządzonej specjalnie dla kogoś, kto sobie przyjechał z W-wy żeby przeciąć tą pieprzoną wstęgę!
Gdzie tu logika? Mediateka, pogadanki o nowej hali sportowej, niekończący się remont Starówki... a w mieście brak inwestorów... tylko deweloperka i sklepy. Nawet gdyby powstały 3 nowe hale, stadion, teatr, 3 baseny, opera, to i tak 2/3 mieszkańców by nie korzystała ze względu na niskie zarobki. Od lat jest problem, żeby wyremontować główne ulice w mieście czy dokończyć obwodnice. Wielki problem zrobić mieszkańcom bezpłatną komunikację miejską. Co chwila awarie wodociągów czy węzłów ciepłowniczych.Tutaj władze miasta nie widzą problemu?
Relax do przebudowy! Mamy dwa zespoły w najwyższych rozgrywkach ligowych w kraju, ale nie da się meczów oglądać przez te słupy. Zróbcie coś z tym.. bądźmy dumni z piłki ręcznej i na tym też budujmy wizerunek Naszego miasta! Od lat tutaj wszyscy tylko narzekają!
ja już byłam, z całym prawie zapleczem, stoję niedaleko. wystarczyło mnie trochę zmodernizować w odpowiednim czasie, dobudować większą siostrę i byłoby super. a tak stoję przerzucana od jednego właściciela do drugiego i niszczeję, nikt mnie nie chce, ale nowe to wszyscy, chyba za przysłowiowe wszy. smutno pozdrawiam.
Ale macie parcie na to czyżby niedługo wybory zamiast tego od przejazdu kolejowego do świateł hodnik i lampy nowe zróbcie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!