Państwo się chyba dobrze znają prywatnie skoro pozwolił sobie Pan prezydent przysiąść na biurku. Mam nadzieję że nie oznacza to, że spoczał Pan na laurach...
Odmładzanie kadry w formie szokoterapii to nie jest dobry pomysł. Panie prezydencie co Pan wyprawia? Ludzie Panu zaufali. Postawili na młodego wiec powinien Pan kogoś z większym doświadczeniem dobrać jako zastepcę. Czy w Urzędzie nie ma ludzi kompetentnych?
Jeszcze nie na Urzędzie, a już tyko krytyka, próba ośmieszania i negacja. Od wielu lat pisze i mówi się o odmładzaniu kadr w administracji, by ludzie młodzi , wykształceni z wyobraźnią i pomysłami mogli zacząć pełnić odpowiedzialne funkcje w samorządach. Widać stwierdzenia typu stawiajmy na młodych to tylko niestety hasła. Piszą co niektórzy, że dzieci dorwały się do władzy, ale właśnie takie trzydziestoparoletnie, a nawet dwudziestoparoletnie "dzieciaki" w dużych korporacjach zajmują często kluczowe stanowiska. Dlatego, że nie ciągną za sobą balastu życiowego bagażu, czym co niektórzy się ostatnio chwalili. Bo gdyby otworzyć niejedną walizkę z takim bagażem, to okazałoby się , że nie zawiera niczego szczególnego, nad czym warto by się było pochylić. Już jako emeryt mogę śmiało powiedzieć, że zawsze o wiele lepiej pracowało mi się z ludźmi młodymi, niż z tymi starymi wyjadaczami. To samo potwierdza moja żona będąca również na emeryturze. Młodzi są bardziej otwarci na wszelkie innowacje i zmiany, bardziej kontaktowi i jeszcze nie przesiąknięci rutyną, szybko się uczą i dostosowują do nowych wyzwań cywilizacyjnych.
Pan Prezydent podjął trudną, ale dobrą i odważną decyzję, i oby to był zaczyn dobrych zmian dla miasta, a starsi i bardziej doświadczeni samorządowcy niech wspierają ludzi młodych, by droga ich kariery zawodowej była mniej wyboista.
Wiedza, inteligencja, kreatywność, energia, chęci do pracy, życzliwość do ludzi, rozsądek, lokalny patriotyzm to są właściwe kryteria doboru na takie stanowiska. Młody czy stary bez znaczenia. Dla mnie ma spełniać takie kryteria. Sami za jakiś czas ocenicie tak jak i my w naszej gminie zaczynamy już oceniać bo miesiąc miodowy już upłynął.
Urząd pracuje od rana ???????? poruszenia po radzie ,trzeba propagandę dalej siac ????????pora chyba się przyjrzeć co działo promocji miasta robi w godzinach pracy !
Ilu tu proroków na tym forum, jeszcze kobieta nie zaczęła pracy na stanowisku zastępcy, a już wiedzą, że sobie nie poradzi.
Trzeba dać szansę młodym. Popieram decyzję prezydenta. Abym się nie zawiodła.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!