Załóżcie mistrzowie prostej Klub Wzajemnej Adoracji pod nazwą EP"Przypomnieć Wam wyczyny EP?Np potrącenie dziecka na przejściu,potrącenie policjanta itp?Cwaniaczki na forum,a na rondzie nie potrafią kierunkowskazu włączyć zjeżdzając....
A wiecie gdzie EPI (także EP i inni) nie oszczędzają na żarówkach i kierunkowskazach: skrzyżowanie Rakowskiej (od Moszczenicy) i obwodnicy (w stronę Sulejowa) jadący prosto Rakowską uporczywie używają prawego migacza, jakby chcieli skręcić w prawo (choć jadą prosto) - na tym skrzyżowaniu nie ma nawet ulicy , żeby skręcić w prawo. Ci sami kierowcy skręcając w lewo ( kier. Sulejów) oczywiście nie włączą lewego migacza, ponieważ w ich mniemaniu poruszają się po drodze z pierwszeństwem przejazdu i przy zmianie kierunku w lewo użycie lewego migacza ich nie obowiązuje.
też tam dziś byłem o tej godzinie, 4 osobowe, 2 autobusy potem ja :) a za mną dalszy sznurek. Wzieła mnie cholera i skręciłem w prawo w Żelazną i zawrotka (w dozwolonym miejscu, nie przez miejsce wyłączone z ruchu). Oczywiscie oni jeszcze stali...
ale z innej bajki: 16:45 dziś krzyżówka Armii Krajowej z Sikorskiego w stronę Słowackiego czarna fabia EPI X999 jadąc prosto z lewego pasa do jazdy na wprost wylądowała za skrzyżowaniem na moim pasie (prawy pas do jazdy na wprost przed skrzyżowaniem, za skrzyżowaniem środkowy) spychając mnie z pasa przez ciągłą linię na prawy skrajny pas łącznie z hamowaniem, po kilku metrach wrzucił lewy kierunek i zajął swoje miejsce. Spotkaliśmy sie na krzyżówce ze Słowackiego ale i tym razem EPI przed rozmową dyscyplinującą uratowało zielone światło....
w traktorach tego nie mają ,więc dla nich to nowość.
Wiem kochani czyja to jest wina. Prezydenta Piotrkowa.!!! Jeśli by drogi były odsnieżone i jezdziły czesciej pługi nie byłoby aż takich problemów na drogach!![b]
Muszę Ci przyznać rację. Dziś ok. 14:20 wyjeżdżałem z ul. Dmowskiego w lewo w Al. Armii Krajowej. Przede mną stały ze 4 samochody na tablicach EPI - pewnie pracownicy Piomy i innych okolicznych firm. Każdy z nich włączał lewy kierunkowskaz dopiero ok. 5-10 metrów przed skręceniem w lewo. To jakaś nowa moda na oszczędzanie żarówek kierunkowskazów?
Zgadza się. Tylko że EP są mądrzy w swoim miasteczku. Wystarczy że wyjadą poza Piotrków i zachowują się jak małpa z buszu wypuszczona na wolność. Przykład: http://www.poboczem.pl/wizytowka-badiii/fotosy/zdjecie,iId,407273,iAId,2
Oczywiście i w miastach zdarzają się kierowcy 'sieroty'. Ale prawda jest taka, że jest to ok. 20% kierowców na EP.
"Plastusie" na EPI to ok. 85% wszystkich EPI. Taka prawda i jak ktoś chce dyskutować to niech sobie gada. I tak większość wie jaka jest prawda
Często mam analogiczne sytuacje. Wielu buraków się wpycha.Kierowca wyjeżdżający od kościoła musi ustąpić wszystkim, jednakże znaku stop tam nie ma. stop jest na drodze od Jeżowa. pozdrawiam
miastowy a słoma z butów wychodzi...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!